Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De grote drie in gesprek

Jezus en Boeddha en Mohammed zitten in een kringgesprek, en Jezus zegt tegen Boeddha weet je waarom ze altijd zeggen als je de Boeddha ziet vermoord hem? Nou zei Boeddha nietsvermoedend. Je voert niks uit en noemt ‘t mediteren dat is toch waardeloos? Dat zeggen al mijn mensen die tenminste gods werk op aarde doen.

Goh zei Boeddha je hebt er anders knap lang voor nodig om erachter te komen waarom ze jou altijd in de steek laten als je hun nodig hebt. Hoezo?, zei Jezus. Ze worden zeker ook zo graag aan het kruis geslagen als ze jou voorbeeld echt gaan volgen, alsof dat jou en je vrienden zo goed bevallen is.
Weet je zei Mohammed waarom doe je nou telkens alsof jij de enige bent die een verschrikkelijke kruisdood stierf? Ja maar, zei Jezus ik was de eerste die het geloof had die gekruisigd werd dat is toch wat om mee voor de dag te komen? Alsof jij zo prijzenswaardig bent met je leger vrouwen sneerde hij richting Mohammed. Had je aan één niet genoeg?
Ja wat denk je zei Mohammed ik neem de vrouwen in huis die jullie in de steek gelaten hebben. En als dank word ik opgescheept met een soapdrama vol met intriges, roddel en achterklap. Alsof ik daarop zat te wachten, zei de woestijnheer ter besluit.

Schrijver: Boomvader Ruerd
Inzender: Ruerd Visser, 1 augustus 2012


Geplaatst in de categorie: humor

1.0 met 1 stemmen 92Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)