Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Doofheid

De dokter onderzocht met een lampje en een soeplepel en een tang zijn rechteroor en stelde vast dat de zieke man aan luister en beluisterarmoede leed. De dokter goot eerst uit de soeplepel tomatensoep in zijn oor om het oor week te maken.
De dokter zei:,Uw bloed stroomt niet meer opwaarts en niet meer neerwaarts.
Het bloed stroomt nergens meer naar toe. U heeft oren als oren aan een koffiekop, maar u heeft nooit geluisterd, nimmer luisterde u naar uw vader en moeder.U luisterde niet naar de opengaande bloemen, noch naar de diertjes en ook niet naar de diepe beweegredenen van uw hart,u bent een dove kwartel!

En maar kletsen wat u deed,en maar kletsen, uw tong was dwaas.Nu bent u doof als een Kortjakje die niet naar de kerk gaat doordeweeks, omdat ze een hoerentent runt,zelfs een lieve prostituee bent u niet, u bent een dwaas, u heeft puntoren als mister Spock en u liegt tegen wereldse meiden dat ze zuiver van harte zijn, u bent een Oost-Indisch inktpotje omvergeworpen door het noodlot dat u trof. De dokter deed vervolgens een la open en haalde een kwetterend vogeltje uit de la. Toen het diertje de la was uitgehipt begon het een lied aan te heffen. De vogel kuste de tenen van de man en zei dat hij niet bang hoefde te wezen en dat de dokter het niet kwaad bedoelde. Het vogeltje glimlachte naar de zieke man en dat ontroerde de zieke man. De vogel had een lange hals zoals een gans dat ook heeft en had grauwgrijze tenen en een gekruiste snavel zoals een kruisbek.
Het was een luistervinkje aan hele dove mensen door deze dokter gegeven en aan het oor gezet.

De dokter legde de luistervink met grijsgrauwe tenen in het rechteroor van de zieke man en beval de vogel om een geluidsgaatje in het oor te prikken van de man.
De dokter keek nu streng op zijn horloge en vroeg daarna aan de man of hij de poes op de stoep hoorde miauwen en wat zij in haar dierentaal te zeggen had.
,Nu” zei de zieke man, de poes roept de buurvrouw maar niet want ze heeft geen goed zittende schoenen aan.
,Buurvrouw” zegt de poes, trek eerst uw regenlaarsjes aan want het regent buiten voordat je mij buiten op de stoep een schotel met melk geeft want anders krijg je buurvrouw lief een blaasontsteking.
,.,Goed zo”zei de dokter,en hij klapte in de handen.

Nu haalde de assistente van de dokter een appelvink uit een andere la en zette de vogel in het linkeroor van de zieke man. De appelvink had gekleurde wangen en leek wel van hout. .Dat komt omdat het een bosvogel is.
De appelvink zong daarop zo zoetgevooisd in zijn andere oor dat de patiënt er van schrok.
,,De appelvink in uw rechteroor’’ vervolgde de dokter, die u zo mooi toezingt in zijn prachtige verenkleed die zingt u enkel en alleen de ongezouten waarheid toe.
Geef de appelvink thuis een stokje en een belletje om mee te spelen en geef haar elke ochtend een boterham met verse appelstroop.
Als u een leugentje hoort door uw nieuwe geluidsgaatje die de luistervink in uw rechteroor heeft geprikt dan moet u luisteren naar de waarheid die de appelvink in uw linkeroor zingt.
Met bladmuziek en noten wordt men verleid , maar door schone vogelenzang komt men weer tot de Waarheid.

En toen kwam de doktersassistente met een bloedluis. Een afschuwelijk eng dier.
Het was een luis met zestien poten en met melkwitte kaken.
Toen zei de dokter:,,Nu de luistervink een gaatje heeft geprikt met zijn snavel in uw gehoorgang van uw rechteroor zal er bloed vloeien uit dat oor dag en nacht ,,Dat bloed zal onstelpbaar zijn.”
,Daarom halen we nu uit de brandkluis of de medicijnenkast zo als u wilt een bloedluis, de vermaarde en volprezen bloedluis met een paar stevige melkwitte kaken en een trechter op zijn monddelen.
Hij zal uw bloeding stelpen! De zieke man spartelde tegen met handen en voeten en werd daarom met enige dwang vastgezet met riemen.
De bloedluis mocht hij niet bekijken onder de microscoop, dat was te heftig . Het beestje heette trouwens Brillenhenk. Hoewel de dokter toegaf dat het niet een knus huisdiertje was was de bloedluis volgens hem nuttig en voor algemeen nut geschapen door de goede God.Uiteindelijk zou ook Brillenhenk naar de hemel gaan.

De dokter priegelde nu de luis in het rechteroor van de zieke en fixeerde de monddelen van de luis precies tegen het gehoorgaatje aan waaruit bloed stroomde.
Met watten, en gepriegel en met een pleister werd de bloedluis vastgezet in het zieke oor..
Op dat gedenkwaardige moment zong er een nachtegaal hoog aan de hemel een troostend lied.

Schrijver: cornil, 20 juli 2013


Geplaatst in de categorie: ziekte

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 1.278Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)