Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Verstand van wat?

Wij vrouwen zitten in de kantine nog wel eens lekker aan een wijntje. En ik moet zeggen, als het Merlot is die nog geen week open staat, dan kan het nog een echt lekker wijntje zijn ook. En tijdens zo’n wijntje dwalen onze gedachten nog wel eens af. Vooral als het er meer dan drie worden.

Velen van ons zijn opgegroeid op het voetbalveld. Zo’n pak ’m beet al 35 jaar lang hangen we ieder weekend rond op het voetbalveld. Als dochter van een voetballer, dochter van de kantinebeheerders, supporter, spelersvriendin, spelersvrouw, voetbalmoeder, kantinevrouw, trainersvrouw, bestuursvrouw en we hebben zelfs een voorzittersvrouw. Al deze titels, zoveel functies bekleed, maar waar heeft het ons nou eigenlijk gebracht? Hoeveel respect heeft het opgeleverd?

Nergens en niets, is onze conclusie. Want welke functie we ook hebben bekleed, we blijven vrouwen. En net als homoseksualiteit is ook de vrouw in het voetbal nog altijd niet geaccepteerd. En dat is PRIMA! (Dat van die vrouwen dan, dat van die homoseksualiteit is belachelijk). Zolang we door de man niet op hetzelfde niveau worden gezien wat voetbal betreft (wat echt noooooit gaat gebeuren), is het vechten tegen de bierkaai.

Dus dames, hou alsjeblieft op met roepen naar de spelers in het veld, want ze horen je toch niet. En als ze je wel horen, zijn ze geneigd precies het tegenovergestelde te gaan doen, dan je hebt voorgesteld. Puur omdat je vrouw bent. En ga in de kantine je alsjeblieft niet in een gesprek mengen met mannen over voetbal. Ze negeren je volledig of kraken je tot op de grond af. Puur omdat je vrouw bent. Onze tip: trek het je vooral niet aan. Het is alleen maar makkelijk. Scheelt hopen discussies waar toch nooit iemand uit komt.
Tip 2: Bedenk dat mannen ook geen verstand hebben van voetbal…..

Ja, je leest het goed. Mannen hebben ook geen verstand van voetbal. Niemand heeft verstand van voetbal. 100.000 mensen, 100.000 meningen. En sommige meningen zijn blijkbaar beter te onderbouwen dan andere. Maar hebben de mensen achter die meningen dan ineens verstand van voetbal? Heeft die ene trainer die wedstrijden wint, meer verstand van voetbal dan de verliezende trainer? Of heeft hij betere spelers? En zijn die spelers beter, omdat de trainer verstand heeft van voetbal? Of kan hij er gewoon een beter team van smeden? En heeft die goede speler dan verstand van voetbal? Of heeft hij gewoon talent? En heeft de supporter die roept, dat de tegenstander geel moet krijgen meer verstand van voetbal dan de scheids? Of is hij gewoon partijdig?

Man of vrouw, verstand van voetbal bestaat niet! Meningen over voetbal wel. Maar zelfs die mag je als vrouw niet geven. Al doen we wel eens een poging natuurlijk, vooral als het onze kinderen aan gaat. Standaard antwoord: “Mens, bemoei je er toch niet mee”.

Kijk, en dan hebben we het waar we het hebben willen. Want als we ons er dan toch niet mee mogen bemoeien, dan hoeven we ook niet meer te zoeken naar kwijtgeraakte scheenbeschermers of liesbroeken, geen smerige voetbalkleren meer te wassen, geen avondwedstrijden van de jongens meer bij te wonen omdat de man nog aan het werk is, geen kids meer te droppen bij het trainingsveld, geen standen meer door te appen, geen ijszakken meer klaar te leggen, geen foto’s meer te maken van de wedstrijden, geen tranen meer te komen drogen bij verlies, geen benen meer in te smeren met midalgan, niet meer te zorgen dat het lidmaatschap op tijd betaald is, geen kantinediensten meer te draaien en niet meer op twitter te kijken wat de uitslagen bij andere ploegen zijn.

Echt heerlijk dat geen verstand van voetbal mogen hebben. Schenk onze glazen nog maar eens vol. Waar gaan we het nu eens over hebben?
Proost dames!

Schrijver: Wendy77, 4 oktober 2013


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 2 stemmen 185Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
wendy77
Datum:
5 oktober 2013
Email:
wendystrijdonkhotmail.com
Dank je wel Gunter. Ik gun mezelf te weinig tijd om te schrijven. Ik hoop mijn volgende schrijfsel sneller te plaatsen. Maar heel lief dat je mijn verhalen hebt gemist.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
4 oktober 2013
Email:
ag.schulztiscali.nl
Welkom terug, Wendy, en dat met een lekker pittig verhaal. We hebben jouw inzendingen geruime tijd gemist! Graag gelezen, al heb ook ik geen verstand van het voetballen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
4 oktober 2013
Een voetbalverstand kan per definitie niet een hoog iq inhouden, dus maak je niet druk als die man (Johan Derksen of zo) met zijn zwerverachtige hangsnor weer eens professor in de voetballogie uithangt. Het is allemaal poeha en bluf.
Beluister eens het lied 'My head is not a football for you' van Sinead O'Connor.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)