Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Uitzicht

Het uitzicht is prachtig vond ze, totdat ze zich zorgen ging maken over een heel klein boompje wat was geplant. Na 2 jaar begon dat boompje wel erg groot te worden.
Er waren al een paar van die bomen weggehaald omdat mensen de takken tegen hun ramen kregen en niet of nauwelijks meer naar buiten konden kijken. Een hele rij was verdwenen, maar men had toen besloten nieuwe bomen te planten en deze boom die zo hard groeide was er dus één van.
Hij stond wel iets verder van de ramen dan de weggehaalde bomen, dus een argument dat de takken tegen te ramen zouden gaan groeien kon ze nooit gebruiken.

Wel bedacht ze dat ze over 6 jaar haar uitzicht kwijt zou zijn.
Inmiddels had ze de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en bedacht dat ze eigenlijk dat boompje nu nog kon omzagen. Als ik dit nu eens midden in de nacht zou doen, wat voor gevolgen zou dat hebben? Naar de gevangenis? Ach dat zou niet zo een ramp zijn, je had er heus wel koffiepauzes en dan zou ze meer mensen zien dan nu het geval was. Haar apparaten met spelletjes, films en boeken zou ze wel mee kunnen nemen. Aan tv miste je eigenlijk niet zoveel en opgesloten zitten?, min of meer was het nu ook het geval al draaide ze dan zelf de voordeur op slot.

Of zou ze dan een taakstraf krijgen? Ach ze had een energiebeperking dus zouden ze dat vermoedelijk niet doen.

Ze vertelde over de telefoon haar plan aan een goede bekende, die vreselijk moest lachen, maar ze meende het toch echt serieus. Je moet dan wel geld voor de gevangenis betalen hoor zei ze, net als dat je in het ziekenhuis moet doen.
Of misschien krijg je wel een boete! Oh, verdorie, daar had ze niet aan gedacht. Een boete, nu nee dat had ze liever niet.
Dan maar geen boompje omzagen, ze zou er inmiddels toch al wel een uurtje mee bezig zijn geweest. Ze werd er somber van. Maar haar optimisme kreeg weer de overhand, of was het haar gezonde verstand? ’s Winters werden de bomen kaal en dan kon ze toch weer een eind weg kijken.

Ze besloot het boompje te laten voor wat het was en te denken dat er heel wat mensen minder mooi woonden dan zij.

Schrijver: Eva Mensch, 27 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: woonoord

4.0 met 1 stemmen 142Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)