Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Cruiseschip

Op het nieuws was te zien, hoe een immens groot schip de haven van Rotterdam invoer en aanlegde aan de walkant. Een gevaarte dat vergeleken werd met een flatgebouw, nou die vergelijking klopte wel want tjonge wat was dat ding enorm! Zo groot dat ie bij het wegvaren eerst een poosje in "zijn achteruit" moest alvorens te kunnen keren richting de Botlek.

Daar zijn 1500 man blij, kunnen dag en nacht aan het werk want er moest gesleuteld worden aan het enorme gevaarte. Als je zo'n enorm ding ziet varen, wetend dat er niets is wat hem tegen zou kunnen houden, denk ik, een beetje negatief misschien, wie kan zoiets nou met een klein beursje van binnen zien? Jan met de pet?

De bouwvakker die nog maar net kan rondkomen, de vrouw met een paar kinderen in de bijstand, die al blij is als de maand een dag minder heeft? En wat te denken van de ouderen onder ons, die tot in den treuren worden gekort op hun pensioen, zie je het hun al doen? Een reisje boeken op dat varende flatgebouw, van alle gemakken voorzien, van alle geneugten eveneens! Nee, ik zie dat de gewone mens niet zo snel doen. Een Rijnreisje, dat zou nog haalbaar zijn, maar naar de Caribieen, nee, zo'n reisje zie ik mensen niet zo snel boeken!

En in datzelfde nieuwsbulletin kwam even mee, dat er een Volkswagenbusje was ontvreemd, ofwel gejat van de minder bedeelden in onze gemeenschap. Dieven namen het ding mee! Hoe schril is dan het contrast, een cruise boeken van ik weet niet hoeveel geld, of vervanging proberen te vinden voor de zoveelste-hand-bus. Een bus die nodig was om de gehandicapten te helpen?

En natuurlijk snap ik, je leeft naar dat je geld hebt en geld moet ook rollen, maar weet je er zijn nou eenmaal mensen die dat domweg niet kunnen, omdat ze het niet hebben, geld, om het te laten rollen. En er zijn mensen die elke maand wel op een cruise kunnen. Kijk, als die mensen nou een deeltje zouden geven aan die mensen die dat busje moeten missen, zijn er veel meer mensen die genieten van dat geld, dat geld dat moet rollen.

Want ik ken mensen die 6 keer per jaar met vakantie gaan, nou ik zal je eerlijk vertellen dat wij al twee jaar niet geweest zijn, daarover hoor je me verder niet, maar als je een vette bankrekening hebt, kun je ook een ander mee laten genieten toch? Want: geld moet rollen.

Schrijver: An Terlouw, 3 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: geld

2.3 met 3 stemmen 884Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)