Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Kale waanzin

De kale zat in een ruimte alleen verlicht door een tl-buis. Er waren drie bewakers in de ruimte. In dit land was de dwangbuis verboden. Maar de minister had voor dit geval een uitzondering gemaakt. De kale was gevaarlijk. Uiterst gevaarlijk. Men schreef hem minstens vijftig moorden toe.
Hij was opgepakt door de FBI in New York. De Amerikanen waren maar al te blij dat ze van die vent af waren toen Nederland om zijn uitlevering vroeg. Zo iemand als hem hadden ze zelfs daar nog niet meegemaakt. Hij was een huursoldaat met vele contacten die zich alleen aan de allerrijksten verhuurde. En hij behaalde altijd resultaat. Hij was een kale geblokte man die altijd kaki gekleurde kleding droeg.

Men wilde zijn brein bestuderen. Men wilde doordringen in de slechtheid wat een mens kan voortbrengen. Daarom had de regering de allerbeste psychiater van het westelijke halfrond de opdracht gegeven deze man te ontleden.

Marbus was deze psychiater. Marbus voelde zich ongemakkelijk. Hij voelde de slechtheid van het gedwangbuisde monster tegenover hem. Marbus zweette. Hij was bang voor deze vent. De kale keek hem met zijn staalblauwe ogen doordringend aan. De kale had een minachtende glimlach.

“Wanneer ging het mis?” vroeg Marbus. “Toen je moeder jou heeft uitgepoept” schaterlachte de kale. Marbus had hier genoeg van en beval de bewakers de kale terug naar zijn cel te brengen. De kale boog zich voorover en kuste de verbouwereerde Marbus op zijn voorhoofd. “Jou doe ik voor de lol, zielenknijpertje. Jij haalt morgen niet” fluisterde de kale de psychiater toe.

Marbus lag in bed toen zijn telefoon overging. “Marbus? Hier met de officier van justitie. Ik wil je even meedelen dat je patiënt is ontsnapt. Ik heb gehoord van de bedreigingen die hij tegenover jou heeft geuit. Ik heb de politie de opdracht gegeven vaker door jouw straat te patrouilleren.“

Marbus liet de telefoon uit zijn handen vallen en begon huilend te bidden toen hij hoorde hoe zijn voordeur werd ingetrapt…

Schrijver: aqua, 5 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.2 met 4 stemmen 207Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
5 oktober 2014
Wat een schitterend stukje, ik las eerst de 4 regels, maar besloot verder te lezen. Hartstikke leuk en net als Gabrielle heb ik genoten, niet gelachen, want tenslotte moeten we nog naar bed! Hihi
Naam:
Monique Methorst
Datum:
5 oktober 2014
Email:
moi636yahoo.com
Het is zoveel meer en ik vond je al goed schrijven..
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
5 oktober 2014
Doet me denken aan Hannibal, Silent of the Lambs. Jodie Foster speelde daarin de superbe psychiater, die deze killer analyseerde. Jij laat echter de supermoordenaar overwinnen, wat de spanning hoogstongewoon ten top voert en onze onveiligheid op macabere wijze tentoon spreidt.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
5 oktober 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Briljant geschreven! En met onverwacht duister genoegen gelezen. Ik hou niet echt van misdaadverhalen, maar om deze moest ik heel hard lachen! Ik weet niet of dat ook je bedoeling was, maar dat was wel het effect!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)