Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bankstel kopen deel 2

En dan maken we een sprong in de tijd, nog steeds zitten we niet op ons nieuwe bankstel, want tja, we waren in de zaak geweest, kregen er te horen dat het te leveren bankstel uit Italië moest komen en dat dit de reden was dat alles wat langer duurde? Wat langer duurde? Bij de koop die gesloten werd, vroeg men ons nog; als het eerder geleverd kan worden, is dat dan een probleem?
NEE natuurlijk is dat geen probleem, makkelijk praten, want toen zaten we nog op ons oude doorgezakte bankstel, maar dit even terzijde.

Niemand vertelde dat het veel en veel langer duren kon, geen mens bracht ons op de hoogte dat er wel eens maanden over heen zouden kunnen gaan en weet je, al onze ervaringen voorheen wat betreft aanschaf van bankstellen ( je doet nou eenmaal geen eeuwigheid met die dingen ) is ons dit nog nooit overkomen! NU snap ik waarom alle mensen in mijn kringetje de winkel mijden, er klachten over hebben! NU snap ik dat men me vreemd aankeek als ik zei; dat we daar een bankstel gingen kopen!

Zelfs de kinderen wezen nog net niet naar hun voorhoofd, die hadden hun zakken al vol van de zaak, maar ja, ik had er nou eenmaal vertrouwen in en zo tuimelde ik erin. Met een bloedgang. Vandaag toch maar weer met de spreekwoordelijke dood in mijn sloffen een telefoontje eraan gewijd door te vragen of ze misschien al iets wisten?
Er wordt naar een order nummer gevraagd, wat ik netjes doorgeef en dan komt het antwoord, nee hoor uw bankstel komt waarschijnlijk, jawel, waarschijnlijk in week 47.

Ik zeg, zegt U nou waarschijnlijk? Ja zegt de dame in kwestie, want Uw bankstel moet uit MALEISIË komen, ???? Hè? Maleisië ? Het kwam uit Italië toch? Nee hoor, misverstandje en toen zei ik, maar NU snap ik alle negatieve berichten over de zaak, NU snap ik waarom iedereen uit mijn omgeving niet meer bij jullie iets aan wil schaffen!

En ik zal je zeggen, als ik ooit nog een bankstel nodig heb, dan mijd ik die toko als de spreekwoordelijke pest, want niet alleen is de wachttijd een crime, maar een bankstel met twee nationaliteiten is toch wel heel bijzonder, ik hoop dat we er geen ellende mee krijgen wat de immigratiedienst betreft! En zodra de bank boven water is en in ons onderkomen staat, laat ik dat natuurlijk weten. Duimen jullie voor me mee?

Schrijver: An Terlouw, 23 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.0 met 1 stemmen 62Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)