Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wist je dat:

Ze gevonden is, net na de geboorte, gelukkig maar want de rapen waren temet bijna gaar, ze werd op tijd gevonden en men besprak wat nu te doen met haar. Een kinderloos echtpaar ontfermde zich over haar, waren gelukkig met het kind, werden nog gelukkiger met elkaar en zo volgde een aantal heel fijne jaren, waarin het paar en het kind, volkomen tevreden en gelukkig zijn en waren.

Dan op een dag, het kind was 4 jaar en 2 maanden oud, gerekend na de vondst tijdens het koken van de rapen, toen er een vrouw naar binnen stond te staren, gewoon door het keukenraam stond ze te loeren terwijl vader (voor het kind was hij dat) luidruchtig zat te boeren aan tafel. Het kind schaterde luid.

Moest altijd lachen bij dat boerende geluid, de vrouw schrok er trok een waas over haar gezicht, ach kijk haar nou, dat kleine wicht. Moeder zag de vrouw er staan en is vervolgens naar de deur gegaan, deed open en vroeg, kan ik u helpen, ergens mee? Nou zei de vrouw, ik kom voor het meisje dat U heeft, weet u waar ze vandaan komt?

Jazeker zei de moeder in spe, ze brachten haar van achter op het veld mee, daar bleek ze te zijn achtergelaten, bij het koken van de rapen.
Ik ben haar moeder sprak de vrouw, ik neem haar mee en doe het nou! Ik liet haar achter omdat ik niet anders kon, maar vergeten kon ik haar niet en daarom, neem ik haar mee, ze is van mij.
Nou zei de moeder, dat kan zomaar niet, hoe komt u erbij, we hebben haar officieel geadopteerd, ze is onze dochter, U heeft al die tijd nooit naar haar geïnformeerd dus dit ziet u echt verkeerd, het meisje gaat niet met u mee, ze blijft waar ze is, bij ons twee.

En als ik het goed zie, ben u weer in verwachting van een baby, klopt dat of zie ik het verkeerd? Nee zei de dame ik heb inmiddels drie kinderen, dus niet afgeleerd, waar Abraham de mosterd haalde indertijd, maar uw meisje, dat moest U wel kwijt.

Ik raad U aan, rechtsomkeer te maken, voordat er mensen ongelukkig raken. Het kind is hier gelukkig en tevreden, dus zou U dat met een vierde op komst ook moeten wezen. Ik groet u en wens u een fijne dag, dat u de volgende keer aan ander veld uitkiezen mag!

Schrijver: An Terlouw, 12 nov. 2014


Geplaatst in de categorie: kinderen

4,0 met 2 stemmen 70Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)