Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ten strijde wil ik trekken

Een zwaard hangend in mijn fictieve kast, want ik HEB niet eens een zwaard, een pistool uit de holster pakken, beide heb ik nooit vastgehad. Een geweer laden, je moet dan nog een actie ondernemen, om te zorgen dat je ermee schieten kunt geloof ik, maar je ziet al, ik ben zo slim met wapentuig dat dit niet aan me besteed is.

Een lasso wil ik werpen, maar gooien kan ik niet, een bommetje maken, alleen; hoe dat moet, dat weet ik niet. Een raket afschieten, een lanceerbasis ontbreekt, een chemische troep ontwikkelen maar die lessen waarbij je dat kreeg, vond ik niks!

Een aardappelschil mesje, een kaasschaaf, een broodmes, dat heb ik allemaal wel, maar nu komt het ik wil gewoon supersnel, dat wanneer mensen opstaan tegen kanker dat ook allemaal doen, want weet je, in dit te korte leven, draait alles helaas om poen.

Harde centen, harde dollars, harde valuta moeten er komen, voordat het voor iedereen uit is met mooie dromen! Ik trek ten strijde, met zwaard, geweer, pistool en bom, die klote ziekte moet de wereld uit en nooit meer weerom!

En ik weet best wel dat er meerdere nare ziektes zijn, maar kanker is toevallig ook die van mij! En nou ga ik niet zo snel hemelen, tenminste dat hoop ik dan toch, en toch trek ik ten strijde, met al het wapentuig in mijn kielzog! En wie mij liefheeft, volgt mij er kunnen best nog wat strijders bij! Dus kom je ook?

Schrijver: An Terlouw, 19 november 2014


Geplaatst in de categorie: oorlog

3.0 met 1 stemmen 90Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)