Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bankstel kopen deel 3

Warempel ik had er een BOEK over moeten schrijven, nog niet eerder was ik het voorbeeld van pure en wanstaltige narigheid omtrent de simpele aanschaf van een bankstel en nou zeg ik bankstel maar in feite gaat het om een drie- en tweezits bank.

We hadden afgelopen week dus week nummer 47 en tja, die datum stond op de bon, dan zouden de banken wel eens kunnen worden afgeleverd, dan zou het zomaar kunnen dat we een telefoontje kregen, dan zouden we zomaar kunnen zitten...en natuurlijk had ik het nummer, maar ineens had ik zo genoeg van de "nee" antwoorden van die mensen die gemaakt opgewekt aan de telefoon zitten en geen last hebben van wachttijden, die mensen die alleen maar vrolijk kunnen doen omdat het hun een cervelaatworst zal zijn dat wij al vier maanden wachten, alleen maar on te kunnen zitten.
Dus ik bel mijn zoon, een zeer gebekt persoon die net iets beter bij de tijd is en het gewoon absurd vindt dat de banken er nog niet zijn, dus ik vraag met mijn liefste stem, zou jij even willen bellen?
Tuurlijk doet ie dat, ik stuur hem nog even snel het ordernummer door en tja dan klimt ie in de telefoon.

Wanneer hij dat doet, dat weet ik natuurlijk niet, maar DAT hij belt, is wel duidelijk als een kwartier later bij mij de telefoon gaat en een man me vraagt of mijn zoon soms thuis is? Ik zeg, dat weet ik niet, hoezo? Hij zegt, nou er was een heel boze meneer aan de telefoon en ik heb besloten zelf maar even terug te bellen, waarop ik antwoord: nou hij woont in elk geval niet meer thuis hoor, of ik dan zijn nummer heb,..natuurlijk heb ik dat en geef het door. En DAN zegt de man: ik heb goed nieuws voor U, ....ik ga er eventjes bij zitten, want de volgende opmerking is: dat de banken er zijn!
Jawel je leest het goed, ineens zijn ze na een zeer boos belletje aanwezig! Maar zegt de man in kwestie, ik ga zelf nog even kijken of het de goede is en U wordt later op de dag nog even gebeld, dan ga ik nu even contact opnemen met Uw zoon.

We konden inderdaad het stel afhalen, natuurlijk was het netjes geweest als ze het voor eigen rekening hadden thuisgebracht, maar zover gingen ze niet. De verkopers in de locatie waar we het stel af moesten halen waren verbaasd over het feit dat we b.v. geen leen-stel hadden gekregen, ook vond men het jammer dat we echt nooit meer bij hen iets af zullen nemen, maar na dit debacle heb ik mijn zakken ervan vol, niet zo raar toch?

En nu niet denken eind goed - al goed, want dat is natuurlijk niet zo, maar inderdaad staat inmiddels het bankstel, dat we nu twee banken noemen, in onze woonkamer, jawel, dat ging goed. Wat NIET goed ging is dat één van de twee banken een gebroken stuk in de bodem heeft zitten en precies in dat stuk, moest een schroef met wartel gedraaid worden, om de poot te bevestigen, tja, dat ging dus niet en zo staat 1 van de 2 banken, op twee boeken. Een mens moet wat toch?

Wel even gebeld, (wat zou een mens moeten zonder telefoon) en een foto gestuurd van het probleem en nou maar wachten in welke week ze DIT probleem kunnen komen oplossen...
Maar we kunnen ZITTEN en dat is al een hele winst. Als de boeken eronder vandaan komen en de tijd is in ons voordeel, laat ik jullie dat zeer zeker weten!

Schrijver: An Terlouw, 24 november 2014


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.0 met 2 stemmen 606Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)