Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De winkel van Sinkel

"En meneer de verkoper ik wil graag een radio die alleen maar de geluiden van de zee, haar golven en het leven van de vissen erin."
"Meneer die verkopen we ook, bij het luisteren van deze uitzonderlijke radio moet u wel een duikbril opzetten, de radio zendt alleen maar de golfslag van de zee uit en het leven en de gebeden onophoudelijk van de vissen voor altijd tot God en Maria en Sint Jozef en Jezus.
Als je de radioantenne helemaal uitschuift naar het hoge Noorden dan kom je bij de uitzendstudio, een hele kleine studio is dat waar Maria haar lieve liedjes zingt voor God en voor ons uitzendt.
"Goed dan ben ik blij.
Ik ben ook aan het vasten en ik wil een noot en een hard zwartebrood met jam waarmee je nooit kan morsen, en ik wil een witte kaars en ik wens ook van u een zwaar verschimmelde kaas. Een kaas die zo onder de schimmels zit dat het geen lust is om het te eten.
"Goed die verkopen we ook.
.
"Oh meneer de verkoper heeft u ook kerststalletjes te koop?
Voor de armen van geest wil ik kerststalletjes kopen.
Een kribbe met een engel daarboven die Gloria in excelsis zingt, Een Jezus gevoed aan de heilige borsten van Maria en een Jozef die heilige dromen krijgt in zijn slaap. Bij die kerststal moet je zorgzaam,toegewijd ,zoet en stil zijn. En met een knielende os en ezel die heilige dierengebeden doen voor Jezus en Zijn Moeder Maria en voor de heilige Jozef.
En in die kerststal moet een groen lichtje branden .Een lichtje van hoop.
"Jawel koper ik kan u hiermee weer van dienst zijn want ik heb op zolder zo een kerststal".
"Ik wil ook lieve verkoper een stoffer en een blik,en een ster van glas en ik wil graag knopen voor mijn jas.Verkopen jullie ook tandheelkundige apparatuur?
Ik wil graag een set tandheelkundige apparatuur,zonder boorkoppen en niet met diamanten punten,geen scherpe punten op de boorkoppen en met een kop water om mee te spoelen bij het drinkfonteintje
En voor mijn nichtje met blauwe opzwiepende paardestaartjes wil ik graag kopen een tandartsstoel met speelgoedboren en speelgoedtangen voor het trekken van kiezen en tanden en voor haar vriendinnen een ladekast vol tandenborstels .En een lepel en een spiegeltje en een haakje.
Heh,heh dat was een mond vol beste verkoper!"
"Ja koper die verkoop ik ook zonder tandartslectuur."
"Uw warenhuis is zo groot als een hele grootstad op wielen.
Ik kan er gebedslepels kopen, ik kan er naaimachines kopen,ik kan er sokken kopen en schoenen.Sokjes zijn er voor voetjes en grote sokken zijn er voor voeten,dat is een groot wonder!
Waar hebben wij dat zondige mensen aan verdiend?
En jullie verkopen gebakjes en gekonfijte vruchten voor op de appeltaart en jullie hebben een hele afdeling met oorbellen.
Verkopen jullie eenzame mensen?" En een blad met een vrouw erop in een jurk van snoep?En een doosje waarin angst niet woont?
"Ja beste klant we verkopen ook eenzame mensen. Sommigen zijn gratis die we leveren aan de klant als ze een automobiel bij ons kopen. De andere eenzame mensen zonder ziel en zonder hart hebben wel een prijskaartje aan hun been.Ze kosten twintig euro.
."Eenzame mensen moet je meteen in bad doen en met een spons hun rug goed wassen en hun haren wassen met shampoo.Ze staan hier enigszins schuw en beschaamd onder het stof.Ach niemand wil ze kopen,en wij geven ze gratis weg met hun koekjes en hun juweeltjes voor jou in hun schort.Kijk een bezem willen de Goddelozen om de lieve negertjes het land uit te vegen.Maar de schaamteloze Goddeloze uit de Winkel van Sinkel waar is alles te koop niet eens een arm mens op blote voeten.


"Oh dat wist ik niet."
"Op de vierde verdieping staan die eenzame mensen zonder neus samen met de kerstbomen behangen met witte lichtjes en engelenhaar."
"Dan koop ik een oude mevrouw met een tasje."
"Dat kan! Wij vragen wel van de kopers dat ze de eenzame mensen in warme dekens wikkelen en hun een boterham met jam geven. Al die eenzame mensen zijn gratis hoor,van het prijskaartje is geen sprake!Het leven is een kado van God. We verkopen ook poppenhuizen . En levende lelijke goedaardige dieren zoals naaktmollen met een hele lelijke grote voortand onder hun neus."Kinderen worden daar blij van!
Dit diertje is een altijd durend onnozel kindje."
"Ik stap zo meteen een lift in en ga naar de tweede verdieping waar ze giftige slangen verkopen.Die giftige slangen worden de giftanden uitgetrokken onder verdoving gebeurt dat door vrouwen in pakken ,ja eigenlijk in jurken van lood.
En die vrouwen hebben een ultraviolette gezondheridslamp voor hun benen,waarom weet ik niet."
"Beste koper uit die afschuwelijke giftanden halen ze gif en daarvan maken ze medicijnen. "Medicijnen?"vraag ik aan de verkoper met verbazing en schrik
Ja wij verkopen blikken appelmoes in grote rijen op elkaar met een tekening van een appel erop en daarnaast staan de flesjes medicijnen uit het gif getrokken van onbekende en nare slangen, maar die verdoven we wel die slangen.
En ik zag een vrouw met een mondkapje op met een grote knijptang in haar hand een giftige voortand van een slang uit de bek van de slang te trekken.
En ik hoorde het gesis van de slang en ik zag een beeld van een man die een nare giftige tand van de slang uit zijn bek trok.De man was uit brons en stond voor de strijd tegen het kwaad.

Ik werd bang voor dit tafereel en kocht er een lief kerststalletje en een blik appelmoes en een oude eenzame vrouw met een tasje kreeg ik er cadeau bij.
Toen ik buitenkwam stond op de spits van een Domtoren van Utrecht een keizerlijke kroon van goud,de toren was groen als zeewier en groene zeesterren omdat er veel altijd lieve mensen zijn in Nederland

Schrijver: cornil, 24 december 2014


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.0 met 1 stemmen 84Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)