Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Biechten

Leuke titel wel, zeker als men bedenkt dat het totaal niets met geloof of kerk te maken heeft, helemaal niet, maar ik wil toch mijn gemoed een beetje luchten. Niet dat het nou zo zwaarwegend is, maar er zijn toch acties ondernomen naar aanleiding van mijn uitspattingen.

Ik beken! Heel wat jaren geleden werkte ik samen met een aantal andere collega's op een bank, niet op een 1-, 2- of 3zits, nee op een bank waar men geld opneemt, waar men allerlei zaken omtrent financiën kan regelen. Niet dat ik aan de balie zat, of op kantoor, welnee, wij maakten de boel schoon, ach ook dat moet gebeuren en ik voelde me niet te beroerd om dat soort werk aan te pakken, sterker nog, ik had er lol in met heel leuke collega's en een prettige werkomgeving, dus mijn liefje, wat wil je nog meer?

Nou ik wilde best wat meer, en als op een avond een van de meiden zegt: vind jij het hier ook zo'n dooie boel, ik antwoord, nou dan druk ik toch even op de knop; terwijl ik dat zeg de actie ook meteen uitvoer en verder ga met wat ik aan het doen was, namelijk bureaus soppen, zijdelings zeg: ik heb gedrukt hoor Ellen, zij zegt; ja vast, en ook haar werk voortzet met prullenbakken legen, we er verder niet over praten!

Heb je echt gedrukt An? Ik zeg, zonder op te kijken, jazeker! Ben bijna klaar....ongeloof blikt mijn kant op en El loopt verder, bukt zich om iets op te rapen en ik werp een blik naar buiten.
Heel rustig zeg ik: Ellen, kijk ff naar buiten? Ja vast, zegt ze en ik zeg, nou dan ga ik maar eventjes naar de deur! Dan kijkt Ellen naar buiten, waar een blikje politiemensen vanuit alle hoeken van de straat aan komt lopen met hun pistolen in de hand! Oei, dat had ik niet verwacht! Ellen ook niet, die was ik kwijt, ze lag onder een bureau!

Als ik naar de deur loop, hem open voor een van de tien (minstens) agenten, zeg ik met mijn zonnigste glimlach, OHHH, per ongeluk op de knop gedrukt, sorry hoor helemaal geen erg in gehad!
We waren wat later thuis die avond, maar dat had ik er graag voor over, want tja, het duurde eventjes voor iedereen zeker wist dat we geen bankrovers waren maar gewoon sop-personeel. En tja, de portie van Ellen moest ik ook voor mijn rekening nemen, het heeft namelijk even geduurd, voor ze onder het bureau uit was!

Maar één ding was zeker, verveeld hebben we ons niet, en stil was het zeker niet!
Dit is een slordige 25 jaar geleden, een geweldige tijd met geweldige banen en meer dan geweldige collega's.

Biechten dus, sorry agenten van toen, maar die knop werkte als een rode lap op een stier, je MOEST er gewoon een keer op gedrukt hebben en de eerlijkheid gebiedt me nu te zeggen, dat het niet bij één keer bleef!
Maar daarover een volgende keer!

Schrijver: An Terlouw, 14 jan. 2015


Geplaatst in de categorie: werk

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 82Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)