Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Geen bouwvergunning.

Een bouwvergunning is niet aangevraagd, ze begonnen gewoon. Naarstig werd bouwmateriaal aangesleurd, personeel slecht voorhanden terwijl het economisch gezien best makkelijk is om aan een paar bouwvakkers te komen, maar dit terzijde. Ondanks dat de benodigde papieren niet door de bus waren gekomen, een bus die er dus ook niet was, omdat er nog moest worden gebouwd, we ook geen inspectie-kerels langs hadden zien lopen, werd er al volop gebouwd. En het vorderde gestaag.

Langzaam maar zeker kreeg het bouwsel vorm, we konden niet meer naar binnen kijken, want de zijkanten werden als eerste dicht gemaakt. Haast hebben ze blijkbaar want een vrije dag is er niet bij, zelfs op zondag, de dag dat veel mensen weinig tot niks doen, wordt er gewerkt tot in de kleine uurtjes. Soms hebben we ietwat last, maar nemen het met een pak zout, want tja, een dak boven het hoofd, wie wil dat nou niet in deze barre tijden?

Alhoewel ik het dak nog niet gezien heb, maar misschien is dat ook wat lastig, gezien vanaf de plaats waarvandaan ik de bouw volgen kan. Afijn, dan zegt de weerman op zaterdag dat het zondag gaat stormen en we kijken elkaar aan zo van: als dat de bouw dan maar niet belemmert, want eerlijk is eerlijk, bouwvergunning of niet, je gunt het niemand dat tijdens een storm zijn huis instort.

Dat gebeurde ook niet, blijkt later als de wind is gaan liggen en dan blijkt maar weer eens: dat kraaien toch wel erg goeie bouwvakkers zijn, ze omzeilen de ambtenaren, lak aan de wet, nog meer aan regels en hun bouwsels zijn wel zo stormvast, daar kan geen huis tegenop!

Schrijver: An Terlouw, 3 maart 2015


Geplaatst in de categorie: dieren

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 100Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 maart 2015
Het hoogst komische zit in de laatste alinea, wanneer ik als naïeve lezer plotseling ontdek, dat het om een kraaienest gaat.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)