Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Restjes?

Vreemde titel zeker wanneer je weet dat het dit keer niet om voedsel gaat, want als het gaat om restanten van eten, ben IK degene die zelden tot nooit iets weggooit. Maar het onderwerp had eigenlijk de titel VERF restjes moeten hebben, want daar gaat dit verhaaltje over!

Als je moeite hebt met grijs haar, of wanneer je domweg wel heil ziet in af en toe een ander kleurtje op je hoofd te hebben, is de ultieme oplossing bij een drogist een verpakking haar- verf aan te schaffen. Deze actie haal ik zelf nu regelmatig uit, domweg omdat mijn leeftijd garant staat voor de komst van grijze haren.

Nou heb ik geen probleem met grijze haren, allerminst, behalve als ze op mijn hoofd zitten en dus, 1x in de gemiddeld 6 weken, dan moet mijn hoofd eraan geloven en worden de grijs tinten weer vervangen door mijn eigen kleur.

Nou ja, wat ik vroeger dan als mijn eigen kleur had, want nu zou het geheel grijs kunnen zijn, maar ja....bij een ander staat het prima, bij mij dus niet! En dus....
Nou moest ik heel vroeger al eens de haren verven van mijn moeder, een tube een zakje een tandenborstel waren de ingrediënten om een verf- beurt te doen. Dat was vroeger, tegenwoordig kan het allemaal veel makkelijker, een flesje een kleiner flesje en een busje met daarin de conditioner, dit is voor NA de verfbeurt natuurlijk.

Handschoenen zitten ook nog in de verpakking en eigenlijk doet een kind de was, want je mixt het kleine flaconnetje in de grote, niet schudden, maar twee maal even kantelen en de boel is klaar.
Knijp zachtjes in de flacon en je krijgt een bal mousse in je handen ( met handschoen natuurlijk) en wrijft die zachtjes in je haren. Je bent ff bezig maar het resultaat mag er dan ook zijn. Waar gaat dit dan over hoor ik je denken, nou het gaat om het volgende: mijn haren hadden vroeger de lengte tot op mijn middel, jawel, mooie lange lokken als het ware, nu, heb ik het net onder in mijn nek zitten en dan snap je ineens waar ik heen wil.

Als ik klaar ben met het knijpen in de flacon, als er meer dan genoeg mousse op mijn hoofd/ haren zit, hou ik altijd een lichting over in het flesje waar ik met gemak nog iemands haar mee zou kunnen doen, alleen de mensen die ik ken, verven niet, zijn grijs zonder problemen, hoeven geen verf en dus ook niet mijn kleur. Dat kan. Dat mag ook, maar het stoort me, dat ik wederom een lichting weg moet gooien, omdat je het spul, eenmaal gemengd niet kunt en mag bewaren!

Er is nou niemand op het briljante idee gekomen om verpakkingen haar verf te gaan verkopen van small, medium en large bijvoorbeeld. Natuurlijk staat er op de verpakking dat je bij lang haar twee verpakkingen moet kopen, maar er staat ook op dat je het restant wat je niet gebruikt weg moet gooien en dat stoort me.

Dus na het verven van mijn haar, ben ik internet eens even opgegaan en heb diverse leveranciers aangeschreven,om te vragen of ze dit nou niet eens konden bedenken, tenslotte, als ik bijvoorbeeld doperwten koop, kan ik die potjes en blikjes in vele soorten en maten aanschaffen.

Voedingsmiddelen zijn er in alle mogelijke hoeveelheden, maar juist dit product, waarvan men weet dat resten link zijn voor het milieu, daar is nog geen Willie Wortel aan te pas gekomen om iets te verzinnen. En nou weet ik wel dat ik net als vroeger kan werken met een tube, een zakje en een tandenborstel, maar de eerlijkheid gebied me te zeggen, dat vernieuwing toch wel prettig is.

Voorlopig heb ik vier antwoorden terug van bedrijven die mijn idee meenemen in een soort van "belangrijke mannenoverleg" dus wie weet, levert mijn restjes verhaal in elk geval op, dat zelfs met het verven van mijn haar ik geen restjes weg hoef te doen!

Schrijver: An Terlouw, 14 april 2015


Geplaatst in de categorie: milieu

3.0 met 1 stemmen 125Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)