Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Te streng of andere tijd?

Welke benaming je er ook aan geeft, het NU is niet meer het NU van toen, dat kan natuurlijk ook niet want er zit een wereld van verschil in de tijd van NU, niet alleen qua tijd maar ook van een aantal decennia.
Waren onze ouders slecht af? Waren wij slecht af? Misschien wanneer je nu terugkijkt had het toen allemaal mooier, beter en geweldiger gemogen.

Logisch denken we er zo over. Maar als we kijken naar het NU en horen dat er twee veertienjarige jongens, die niet eens qua leeftijd op een scooter hadden behoren te rijden, midden in de nacht alle normale regels vermijden, alle rode lichten negeren, de slagbomen zigzaggend nemen, de dood tegemoet rijdend, dan vraag ik me af: hoe komt en kan het, dat twee jochies van die leeftijd midden in de nacht op straat zijn?

Hoe kan het dat twee jochies van die leeftijd op een scooter rijden, die, gezien hun leeftijd niet eens door hen bereden hoort te worden? Ben ik ouderwets? Vast wel, maar toen mijn knapen die leeftijd hadden, waren ze thuis op dat tijdstip, toen mijn kinderen die leeftijd hadden, oké, er was geen scooter in beeld, maar zelfs op hun fiets reden ze niet, midden in de nacht.

Regels, slagbomen en lichten, rood, groen oranje zijn niet voor niks uitgevonden en natuurlijk zijn er slachtoffers te betreuren, eerst de treinbestuurder, want die kon niet op tijd stoppen, de reizigers, die hulp nodig hebben na zo'n vreselijke aanblik en de achterblijvers in de vorm van ouders, familie, vrienden etc.

Maar ik blijf erbij dat, al is de tijd niet terug te halen de normen van toen zeer zeker niet de normen van nu zijn en dat is schokkend temeer daar er nu een spreekwoord opgaat, door scha en schande wordt men wijs. Maar wie maakt mij nu wijs, dat deze regel ouderwets is?

Triest, zeer triest.

Schrijver: An Terlouw, 6 mei 2015


Geplaatst in de categorie: ouders

2.5 met 2 stemmen 130Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)