Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Excuus dat ik kanker heb

Foutloze moeder
Als moeder moet je foutloos zijn als moeder maak je geen misstap als moeder moet je luisteren, als moeder moet je niet klagen, als moeder ben je een duizendpoot als moeder ben je altijd de wijste, de verstandigste de slimste de liefste de.....de.....

Maar o wee als moeder het lef heeft ziek te worden, o wee als ze wat gaat mankeren, o wee, o wee. Dan zijn de rapen gaar dan is de wereld in last. Want moeder mag niks mankeren, moeders zijn er immers altijd, moeder zijn er om kinderen op te vangen niet andersom. Moeders zijn er om hulp te bieden, niet te vragen. Moeders zijn....moeders zijn...

Ik ben op mijn hart getrapt misschien ook wel op mijn ziel, ze zijn op mijn lijf gaan staan, want moeder kreeg (en heeft) kanker. En ga me niet vertellen dat het voor kinderen moeilijker is dan voor mij, ga me niet zeggen wat of ik moet doen! Mijn oudste vertelde me, dat ik HARD ben, mijn oudste waar ik trots op was, mijn oudste die een streepje voor had, omdat ie de eerste was?

Mijn oudste heeft me dusdanig te grazen genomen dat ik me zelfs schuldig voelde omdat ik kanker kreeg, mijn oudste liet me weten dat "ik hem klanten gekost heb in 2011" (toen ik voor het eerst kanker kreeg) maar die oudste vertelde me dat pas in 2015!

Mijn oudste waar ik in teleurgesteld ben, mijn oudste die me kwalijk neemt dat ik wat mankeer. Mijn oudste die al bijna drie weken niet de moeite neemt de telefoon te pakken, die oudste is er voor mij niet meer!
Sorry jongen dat ik je teleurstel met kanker, sorry dat ik je leven overhoop gooi. Maar NU moet ik aan mezelf denken en de rest KAN ME GESTOLEN WORDEN!

... Excuus dat ik kanker heb

Schrijver: An Terlouw, 4 juli 2015


Geplaatst in de categorie: ziekte

2.0 met 3 stemmen 116Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
6 juli 2015
Ja, lieve An, dergelijke dommigheden denken mensen soms.
Misschien wil ie laten weten dat hij iets heeft opgeofferd voor je.
Om je te bewijzen dat ie veel om je geeft, zoiets is het vast.
En dat ie zich niet realiseert dat het in feite als een verwijt naar jou overkomt. Hij had erbij moeten zeggen dat hij het er graag voor over had en dat hij met plezier zelfs de vetste klanten laat lopen om bij jou te zijn als je dat nodig hebt. Omdat jij er ook altijd voor hem bent geweest.
Misschien bedoelt ie dat wel, diep in z'n hartje...
Naam:
Han Messie
Datum:
4 juli 2015
Email:
hmessielive.nl
An, je kunt er zelfs niets aan doen dat je kanker hebt. Dat is helemaal buiten jouw schuld om.
Je zult altijd heus een voortreffelijke moeder gewest zijn, met al jouw levenswijsheid.
Maar mensen met een ziekte hebben een harde strijd te voeren en kunnen daarom bij mensen van hun omgeving weleens ten onrechte hard overkomen.
Ik hoop dat je toch weer eens een prettig contact met jouw oudste zoon zult krijgen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)