Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zelfbehoud

Weet je nog, de periode dat Caroline Tensen een bloemetje aan de deur kwam brengen vanwege het programma : Het spijt me? Is misschien wel een poosje geleden, maar om een idee te geven, als je tegenover aan ander iets uitgehaald had en daardoor ruzie kreeg of anderszins, dan kon je dus een brief, mail of telefoontje sturen, en kwam je op TV jawel echt waar!

Tegenwoordig is er het veel bekeken Familiediner, gepresenteerd door Bert van Leeuwen en ik KIJK daarnaar. Nogmaals ik KIJK ernaar en wat me nou het meest verwondert is: wanneer Bert daar binnen zit te bemiddelen, hoor je niet anders dan: daar doe ik niet aan mee....ik begin er niet aan en zij, die dit het hardste roepen, stappen als eerste uit de limousine, tja, je moet er wat voor overhebben om een ruzie van 10 jaar, of soms meer, 20 jaar, of soms 30 of weet ik veel hoelang te beslechten met een Familiediner.

Prachtige TV levert het op en wij praten erover, wij discussiëren er over en hebben er onze mening over want ik zeg je een ding, al staat de straat vol met limousine's al staan er tig duplo's van Bert (die ik echt aardig vind maar dit terzijde) al staan er tig camera's opgesteld, je moet van goeie huize komen om mij daar naar toe te krijgen! Want ook ik haal fratsen uit, ook ik heb sores, en ook ik lig overhoop, en weet je dat MAG ik, want als ik dat niet zou willen, dan zou het niet gebeuren. We hebben een leeftijd bereikt waarop we ons niet meer laten leven, we hebben geleerd om de delete knop te gebruiken, want daar, waar je vroeger je kinderen nog tot de orde kon roepen is dat nu niet alleen niet meer nodig, nee hoor.

Het is totaal overbodig geworden...het is zo overbodig dat je kunt stellen, dat een scheiding van kinderen dus ook tot de mogelijkheden behoort. En nou zal dat niet aardig klinken, maar daar lig ik inmiddels niet wakker meer van. Je betaald de tol, als ouder en ik prijs de gezinnen waar het prima gaat, ik prijs ook de programma's die " goed aflopen" maar aan mijn lijf geen polonaise, want zoals ik al eerder zei: je neemt me 1 x in de maling, bij de 2 e keer waarschuw ik en bij de derde keer is het over en uit. Dat is uit eigenbelang en daar kies ik voor....is iets gezonder.

Schrijver: An Terlouw, 22 september 2015


Geplaatst in de categorie: geschiedenis

3.0 met 3 stemmen 157Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
23 september 2015
Niks hoor Joanan, ik trap nergens in. Ik heb geen hekel aan Bertje, helemaal niet. Ik snap alleen die mensen niet die: snauwen IK DOE HIER NIET AAN MEE. Want als IK dat zeg dan doe ik dat ook niet. En wat Bertje verder doet, moet Bertje zelf weten, ik schreef het alleen omdat mensen NEE zeggen en JA doen...snap je?
Naam:
Christelrekko@ziggo.nl
Datum:
23 september 2015
Ik vind het mooi om te zien dat het vaak toch allemaal weer goed komt, en daar hou ik van!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
23 september 2015
Ondertussen trap je wel mooi in het schijnheilige EO-geslijm van kikkererwtje Bertje, die al die bemoeizuchtige, grotendeels ongevraagde poespas doet om zijn bankrekening te spekken en nergens anders voor. In de laatste afleveringen proef je vaak duidelijk zijn irritatie en dwingelandij jegens zijn gasten. Hij is echt een betweterige calvinist, die zijn zin wil doordrijven. Hij is mede-eigenaar van het miljoenenbedrijf SkyHigh, terwijl hij in Hufterproef een vrouw onterecht als racist heeft neergezet. Deze Sylvia beklaagde zich bij hem, maar hij reageerde buitengewoon hufterig. Hij chanteerde haar, want ze moest erover zwijgen. Ze kreeg zelfs doodsbedreigingen. Nee, niet van hem. Volgens Quote is hij een reli-hufter en ik sluit mij daar graag bij aan. Hij verdient bakken aan groot geld via andermans ellende. 'Christelijke' doortraptheid! En dat duffe gedweep met die witte limousine en we eten onze geschillen wel even in één keer lekker luxe weg, forget it. De meeste positivo's gaan de dag daarna alweer met elkaar op de vuist. Maar dat kan Bertje in zijn feel good programma niet gebruiken. Of geslepen Bertje een op geld beluste bedrieger is, dat is de vraag niet.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)