Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De Sprong - Liselore gaat studeren (3)

Liselore werd wakker in de heksstudentkamer die ze boven de kapsalon gehuurd had. Het was de eerste ochtend in haar nieuwe leven in Triastad. De tovenaarcolleges begonnen over een paar weken pas. Maar ze wilde meedoen met alle activiteiten die het nieuwe studiejaar in de stad zouden inluiden, en die begonnen deze week. Vorige week was ze verhuisd. Haar familie had haar geholpen. Herald, Nana en Berald hadden spullen meeverhuisd op hun draken, spulletjes ingepakt en weer uitgepakt in dozen en zakken. Ze had nu een bed, een tafel, twee stoelen, een kast en een deel van haar kleren in haar kamer. Ze had ook veel boeken moeten kopen. Die lagen naast haar schrijfblokken en haar kleren in de kast.

Ze zou veel moeten schrijven, daarom had ze vijf nieuwe ganzenveren potloden, twee nieuwe boombladgummen en een spiksplinternieuwe schelpen slijper, die de potloden goed scherp slijpen zou. Ze had gekozen voor een pittige studie waarvoor ze veel zou moeten lezen. Alles wat met hekswetten en tovenaarsregels te maken had, zou ze moeten leren. Ze moest precies weten in welk wetboek wat stond, welke regel waar te vinden was, en wat de tovenaarrechters daarvan gezegd hadden. Als ze met de studie klaar was, dan zou ze heksadvocaat worden. Ze wilde dan toverhekskinderen helpen. Want er waren toverhekskinderen die het niet leuk hadden thuis. En die zou ze dan helpen.

De verdieping boven de kapsalon was verder nog niet bewoond, dat wil zeggen, wel ingericht, maar de andere heksstudentes hadden allemaal nog vakantie. Ze had de hele verdieping, met de gezamenlijke keuken en badkamer, deze week nog voor zich alleen. De badkamer had een luxe houten bad en douche, die via houten leidingen aangesloten waren op de waterput in de kapsalontuin. In het laatste deel van de houten leiding lagen vuurstenen, waarmee het water verwarmd werd. Door aan een touwtje te trekken, vulden drie bademmers aan het plafond zich met het voorverwarmde water. Een ander touwtje zorgde ervoor dat het warme water uit de emmers het bad vulde. De douche-emmer werkte als een grote gieter die het water langzaam als regen over je heen liet stromen.

Liselore vulde de houten badkuip met het water en de lavendelkruiden die Nana haar als kadootje voor haar nieuwe leven had gegeven. Ze legde haar handdoek klaar op de houten plank naast de deur, hing haar nachtpon aan het haakje aan de muur en ging lekker in het warme kruidenbad liggen. Spetter zwom een paar keren van haar armen tot haar tenen en terug, voordat hij in het kuiltje van haar navel rustte. Hoorntje en Lana hielden op de vloer naast de deur trouw de wacht. Vanaf de rand van het bad strooide dwergfeetje Bibi extra beetjes lavendel in het badwater, dook een paar keren kopje onder, om zich vervolgens met haar ragfijne kleertjes en vleugeltjes op de badrand te laten opdrogen. Liselore sloot haar ogen en genoot van het warme water en de geurende kruiden. Haar gedachten gingen naar wat haar nieuwe leven haar allemaal brengen zou. Na haar bad en ontbijt zou ze naar de tovenaarsmarkt gaan om boodschappen te doen. Vanmiddag zou ze belangrijke studiedocumenten halen op de Grote Tovenaarschool. Vanavond was er een feest bij de tovenaarstudentenvereniging Orakel. Jiwa was daar lid en hij had haar uitgenodigd. Hij zei dat het een feest met maskers en drakendansen zou zijn, en daar keek Liselore naar uit.

Nadat ze die avond voor zichzelf gekookt had, met groenten van de tovenaarsmarkt, was er nog voldoende tijd om de studiedocumenten een eerste keer in te kijken. Het was immers pas acht uur en de feesten bij de studentensociëteit begonnen altijd pas laat in de avond. Dat had Jiwa er duidelijk bij gezegd. Hij zou haar pas om half elf komen halen, als de sterren en de maan vol aan de hemel stonden. Lana en Hoorntje lagen op haar bed. Hun ogen volgden Liselore in alles wat ze deed. Spetter zwom rond de vaas, die Liselore met regenboogtulpen gevuld had, en hij dook daar af en toe even in en weer uit. Bibi lag op haar buikje naast de documenten op de tafel en probeerde gewichtig mee te lezen. "Dat is zware kost, Liselore", zei het dwergfeetje, die nauwelijks groter was dan de boombladgum die naast haar lag. "Moet je dat allemaal weten straks?" "Ja, dat is wel de bedoeling", wist Liselore. Naast de leerboeken had de Grote Tovenaarschool haar dikke stapels gebundelde papieren gegeven met daarin een paar stevige opdrachten. Het zag er niet naar uit dat er het komende jaar veel tijd zou zijn om te feesten!

Tegen een uur of tien schoof Liselore die avond de studiebundels aan de kant. Ze trok haar mooiste dansregenboogjurk aan en schoof haar voeten in de nieuwe, rood gelakte puntdansschoentjes, versierd met zilveren gesp, waar ze een heel jaar voor gespaard had. Ze kamde haar lange roodbruine haren net zolang tot ze glansden. Daarna bond ze er een zachtzijden lichtblauwe strik omheen, zodat er geen pieken in haar gezicht vielen. Haar bijpassende kanten oogmasker was van dezelfde zachte lichtblauwe kleur. Jiwa haalde haar op de afgesproken tijd op. Hij droeg een wit masker en een lang zwart gewaad met witte accenten aan de mouw, zoom en hals. Ze had hem even niet meer gezien, maar het was handig dat hij haar introduceerde bij Orakel, want daar kwam je zomaar niet binnen als eerstejaars studentheks. Samen met zijn draak en Lana vlogen ze naar het feest.

In de tuin van de studentensociëteit verzamelden zich de gemaskerde toverheksstudenten met hun draken. Vruchtdragende bomen rondom de tuin waren versierd met kleurige kaarsen en kurken slingers. Om en in de bomen, tussen rijpe vruchten, kropen grijze, blauwe en groene, sissende slangen. In de naastgelegen grote vijver, die het zilverglinsterende maanlicht weerkaatste, sprongen dolfijnen in het uit het donkerblauwe water. Witte en zwarte eenhoorns, liggend in het halfhoge gras, hielden het toverheksfeest oplettend in de gaten.

~ wordt vervolgd ~

... De illustraties bij de verhalen van Liselore zijn van de getalenteerde kunstenares Josephine Wall, zie link. ...


Zie ook: http://www.josephinewall.co.uk/

Schrijver: Lilith de Wit, 6 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: overig

4.3 met 6 stemmen 243Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
6 oktober 2015
Email:
hmessielive.nl
Liselore is hard op weg om een heel geleerde en even welwillende grote heks te worden.
Ondanks haar sterke voornemens en het feit dat ze stevig me jaar voeten op de grond staat, in moreel opzicht, is het geweldig hoe ze omgeven is door draken, eenhoorns, feetjes en andere heksen. Ja, gedienstige wezens, zowel schitterend als huiveringwekkend in de sprookjeswereld.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)