Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Coco on the run (slot)

Na het bizarre bezoek van Marijke Helwegen op kasteel De Gouden Pollepel, waarbij Marjan zich in allerijl moest verstoppen, Frits met Marijke in bed dook en Piet met Marjan, straalt het riante landgoed eindelijk weer wat blakende rust uit. Helleveeg Marijke is met een taxi vertrokken en Frits en Marjan liggen te flikvlooien op de art nouveau bank in de woonkamer. Piet serveert Ierse koffie met roomboterkoekjes en hij doet alsof er de afgelopen nacht niks is gebeurd, al kijkt hij wel jaloers naar de hand van zijn meester, die loom op de rechterborst van Marjan hangt en zo af en toe kriebelende vingerbewegingen maakt, waardoor Marjan begint te spinnen en het puntje van haar tong uitsteekt. 'Wat is er, Pietje, arme jongen toch, je kijkt vandaag zo sip!', zegt Marjan met leedvermaak. 'Nie-niets, mevrouw, ik heb wat slaaptekort, maar dat trekt wel weer bij!', antwoordt hij, 'kan ik verder nog van jullie dienst zijn?'. 'Dat komt later wel, beste kerel, zet eerst maar eens de Bugatti voor de deur!', gebiedt een opgetogen Frits. 'U gaat erop uit, meneer?', vraagt Piet. 'Dat lijkt me wel, beste kerel, maar het reisdoel valt nog te bezien!', antwoordt Frits. Piet laat heel langzaam de klink van de deur omhoog vallen.

Eenmaal samen met Marjan in de Bugatti, tuffen ze naar Nuenen, waar ze gaan wandelen, koffie met gebak nuttigen en aanbellen bij de huidige bewoonster van de vroegere Van Gogh pastorie. 'Goedendag, edele jonkvrouwe, ik ben baron Frits Cocosnoot en dit is mijn vrouw Marlies Tersteege, die vandaag jarig is en als enige wens heeft om uw woning te bezichtigen, omdat ze een groot bewonderaar van Vincent van Gogh is, wij uiteraard diverse schilderijen van hem bezitten, en ik u 1000 euro schenk, indien u ons deze gunst toestaat!', zegt Frits uiterst beleefd. 'Voor 1000 euro mag u zelfs wel een nacht blijven slapen, komt u beiden verder, dan zal ik jullie in het huis rond leiden!', zegt de aardige vrouw. Marjan houdt helemaal niet van het slordige werk van Van Gogh, want ze houdt meer van gestileerde, realistische kunst, maar ze speelt de overval graag mee. Frits is echter volop in zijn nopjes, want voor hem is Van Gogh een godheid. Hij snuift in alle hoeken en gaten en hij knielt op zijn knieën om onder kasten en tafels te kijken, hij aait de vloeren en hij kust zelfs enkele deuren. 'Kan ik uw huis misschien kopen?', vraagt hij voor de vuist weg. 'Nou, nee, meneer de baron, dat is teveel gevraagd, want ik woon hier met enorm veel plezier en ik wil hier voor geen goud vandaan!', zegt de geschrokken bewoonster. Bij het afscheid zegt Frits nog 'U krijgt een echte Van Gogh van mij, want ik vind dat er minstens één echte Van Gogh in dit historische huis moet hangen!'.

Terug in De Gouden Pollepel smullen ze van biologische kip in kerriesaus en bloemkool in pittige kaassaus. Een uitstekende Bordeaux rood begeleidt hun smaakvolle diner. Alles lijkt een perfect sprookje, totdat helicoptergeluiden boven het kasteel de rust verstoren. Piet snelt naar een ramen en hij ziet van alle kanten politie-agenten oprukken. 'Gauw, meneer de baron, we moeten naar de onderaardse vluchtgangen!', schreeuwt hij in uiterste paniek. De felle zoeklichten van de helicopter schijnen door alle ramen. Piet pakt zijn jachtgeweer en er worden ramen ingegooid. Een luidspreker weergalmt 'Dit is de politie, u bent omsingeld, geef u over, anders wordt er geschoten!'. 'Piet, daar loopt er één!', zegt Frits. Piet knalt iemand neer, maar vervolgens wordt hij zelf neergeschoten. Frits pakt het geweer van Piet en hij begint in het wilde weg te schieten, terwijl Marjan de vluchtroute neemt. Frits sluit de vluchtroute af en na het doden van twee agenten wordt hij zelf gedood. Marjan komt na een lange loop- en kruiptocht ergens in het bos uit. Ze is totaal in paniek en in de verte ziet ze de lichten van de helicopter. Ze rent alsmaar door, totdat ze struikelt en in een sloot rolt. Onderkoeld neemt ze de eerste trein naar Eindhoven en bij het zien van haar torenhoge penthouse schreeuwt ze het uit: 'Yes! I'm back, en ik heb eindelijk genoeg voer om een spannend boek te schrijven!'...

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: humor

3.3 met 3 stemmen 114Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
30 oktober 2015
Nu ben ik natuurlijk nieuwsgierig naar het verhaal dat niet geplaatst is hier. Staat het nog ergens anders te lezen? Ergens waar alles geplaatst wordt?

Wat heb je erin verwerkt dat het hier niet door de beugel kwam? Er mag hier toch ook best veel. Extreem geweld? Extreme porno? SM over the top?

(Ik heb even gespiekt bij de ongecensureerde lettertempeltjes, waar alles getolereerd wordt, maar daar staat ook niks.)

P.S.
Gezien het feit dat ik de voorzitster ben van de Joanan Rutgers Fanclub, mag je het verhaal ook naar mijn email sturen (je hebt twee adressen, ze werken allebei nog).
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
30 oktober 2015
Een uitgebreid verhaalmonument over de plotselinge visite van Marijke Helwegen is helaas niet door de redactie geplaatst, hoogstwaarschijnlijk ging ik daarin volgens hen net iets te ver, maar ik begrijp wel, dat die niet-plaatsing jou slapeloze nachten kan bezorgen. Mij niet, want ik sla altijd alles op. Van een feministische inslag ben ik mij niet bewust. De grote verleidster Coco kan evengoed gezien worden als een mannenverslindster, die over lijken gaat, maar dat is niet de opzet, want Coco/Marjan is in feite een zeer lieve en manvriendelijke vrouw. Ik heb juist de vrouw achter de schijnvrouw willen raken. Zij is zeker niet feministisch, maar juist sterk yin-yang-achtig en wanhopig hunkerend naar mannelijke tederheid. Dat gegeven boeide mij.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
29 oktober 2015
Alle mannen zijn dood en de vrouwen bouwen een feestje, gaan er nog een boek over schrijven ook. Als ik een feministisch thema in het slot van het verhaal zie, graaf ik wellicht te diep. Of misschien ook niet. Het verhaal zelf was in ieder geval zeer vermakelijk, en door mij met veel plezier gelezen. Wat mij betreft mag je dit soort verhalen vaker schrijven!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)