Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Telefonische drukte en Ediths diploma

Als ik nog maar net uit het heerlijke warme bed ben wordt er gebeld, ik neem op: is het Patricia die maar niet snapt dat mensen zich zo druk maken om haar veel jongere vriend, ik zeg: meid maak je niet sappel, mensen moeten wat te zeuren hebben er is al genoeg narigheid en zolang jullie gelukkig zijn, wat kan het je schelen?

Ja maar wat IK ervan vind vraagt ze dan, de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik sowieso geen voorstander ben van zoveel tijdsverschil in een relatie maar, zeg ik er achteraan, dat vind ik ook van het opspuiten van rimpels, Botox en andere dingen die een mens langer JONG moeten LATEN lijken. Haar zeggend dat ik dringend naar het toilet moet en dat we later terugbellen, verbreek ik de verbinding.

Na het bezoek aan het toilet rinkelt wederom de telefoon, dat belooft wat voor vandaag, ik neem weer op en het is Marijke, die steen en been klaagt dat iedereen haar aanvalt om allerlei ingrepen die haar er eruit laten zien als een, tja als een wat? Want om nou te zeggen dat Marijke erg opgeschoten is van al die kunstjes die zijn uitgevoerd op haar lijf en leden, is niet mijn idee in ieder geval.

Mensen mogen best zichtbaar ouder worden, daar is niks mis mee. Marijke is niet geheel in haar noppen met mijn uitleg en breekt het gesprek af met de mededeling dat ze een date heeft met de chirurg, ach kind, veel succes, ja zegt ze nog: er zit een lachrimpel naast mijn oog, dat MOET ie weghalen. Ik schiet in de lach en zeg: tot de volgende keer.
Na het douchen rinkelt wederom de telefoon, ditmaal is het de krant die me vraagt of ik nog iets te melden heb?

Tja, dat wordt een lastige want ik kan Connie niet zomaar voor de leeuwen gooien natuurlijk, die belde me gisteren dat ze opnieuw gelift moest worden en even nadenkend zeg ik: joh luister, een dame van tegen de vijftig jaren heeft van de week een diploma gehaald in Taekwondo, dat was nog een heel gedoe want niet alleen moest er eerst 400 dollar contant worden betaald, OOK moest ze de reis maken naar Wenen, want DAAR werd dat examen in drie lange dagen gehouden enne: het diploma is gehaald maar als dat wordt uitgereikt staat er in het Koreaans op DAT ze het gehaald heeft, tja DIE taal heb ik nooit gehad, maar gelukkig stond het er in het Engels ook op.

De dame in kwestie is een doodnormale burger, in een doodnormaal plaatsje in België. In een doodnormaal gezin en weet je: ze heeft ook een doodnormale baan. Ik kan nu wel iets vertellen over Patricia en haar jonge vriend, of over Marijke, maar dit nieuws is eigenlijk net zo leuk om te vertellen want zeg nou zelf: dat gelift, gebotoxed dat plamuren, of dat gedoe omtrent leeftijden, het is toch vele malen leuker om te kunnen zeggen:

Edith, van harte gefeliciteerd met je behaalde diploma? En zo geschiedde.

PS....ik heb de stekker er die dag uitgehaald.

Schrijver: An Terlouw, 17 november 2015


Geplaatst in de categorie: humor

3.7 met 3 stemmen 158Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Lucie
Datum:
28 november 2015
Ik vind Edith nu al leuk.. Hi hi
Naam:
Han Messie
Datum:
25 november 2015
Email:
hmessielive.nl
An, je was vindingrijk in het geven van raad en troostwoorden.
Maar om jezelf te ontzien heb je er verstandig aan gedaan om tenslotte de stekker eruit te trekken.
Naam:
Edith Meyers
Datum:
17 november 2015
ha leuk mezelf hier te zien... bedankt An XXX

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)