Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Niet willen groeien

Bij het boodschappen doen twee weken geleden stonden er van die kale knollen in een potje als het ware te schreeuwen , neem me mee! En zo kochten wij, mijn buurman en ik beide zo'n onooglijk geval. Op de verpakking stond een prachtige bloem: wit op die van mij, rood op die van hem...voor hetzelfde geld was het andersom geweest: wit bij hem en rood bij mij en eerlijk gezegd: dat kan nog steeds, want ik weet niet meer wie- welke heeft gepakt.

Maar afijn, twee van die onooglijke knollen, buurman bleef mopperen, net als eega: jij hebt ook altijd wat, wie zet zoiets nou neer!? Nou IK dus want ik weet wat er uiteindelijk uit moet komen, nou ja MOET is misschien wat overdreven, maar afgaande op de verpakking moet er echt wel iets moois uitkomen?

Twee weken verder en bij de buurman staat een knolletje met anderhalve centimeter stukje groen wat eruit komt, bij ons staat dertig centimeter twee stuks maar liefst groene stengels met bollen eraan die laten vermoeden dat er een joekel van een bloem uit moet komen ( kleur weet ik nog niet)

Als buurman langs wipt, ( nou ja schuift, want hij is slecht ter been) en een blik werpt op mijn knol met lange stengels erbovenuit, zegt ie: daar zou ik jaloers op worden! Ik schiet in de lach en zeg: je moet wel tegen je planten praten hoor, dan doen ze het veel beter, geef hem maar eens te logeren!


Ik word raar bekeken, maar blijf bij mijn standpunt, jawel: ik praat tegen mijn planten, want zeg nou zelf: als Irene met BOMEN kan praten, dan kan ik dat toch tegen mijn planten?

Benieuwd wanneer de bloem tevoorschijn komt, een prachtige Amaryllis, ik stop met schrijven want het is weer tijd voor een praatje met haar.

Schrijver: An Terlouw, 5 december 2015


Geplaatst in de categorie: biologie

1.5 met 2 stemmen 401Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)