Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Er was eens, deel 2

Er was eens, een doorsnee gezin, als je NU praat over een doorsnee gezin is eigenlijk nooit helemaal duidelijk wat ermee bedoeld wordt, want als IK denk aan dat doorsnee gezin dan bedoel ik vader, moeder en 1, 2 of soms drie kinderen. Gewoon in een gezin en gewoon thuis, gewoon met kleine en soms iets grotere problemen.

En problemen mogen want als er geen problemen waren had je nooit iets op te lossen, hoefde je nooit sorry te zeggen en was er nooit ruzie, waren er nooit woordenwisselingen ohhh stel je voor dat dit het geval zou KUNNEN zijn...maar goed, dat gaat 'm niet worden. Wat me dan opvalt is dat in nog maar weinig (bar weinig) gezinnen verder wordt gekeken dan de beruchte mobiele telefoon.

Het kreng ligt op de tafel, de bank, de kast, de wc, naast het bed, in de auto, naast de auto, aan het OOR in de auto, kortom er is nergens een intiemer apparaat dan een mobiele telefoon, het kreng is inmiddels niet meer weg te denken....toch? Hoeveel mensen zijn er in jouw omgeving die er geen hebben? Kun je meer dan drie mensen opnoemen, dan zit je gebakken, maar normaliter is het aantal 1 of 2.

Het bizarre van dit fenomeen is dat de meeste conversaties via dat ding lopen, door de messenger, door de watts app, door de mail of door twitter. En nou kan ik me nog herinneren dat mensen ooit zo boos werden dat ze een dag de auto lieten staan, omdat de prijs van de benzine de pan uit rees, maar ik heb nou nog nooit een oproep voorbij zien komen, van: leg die mobiel nou eens weg! En weet je, zo'n 25 jaar geleden, met van die zware mobiele telefoons, had IK het in huis voor het zeggen, je kon me niet kwader maken dan door een telefoongesprek tijdens de maaltijd te voeren.

De persoon in kwestie kon het ding dan ook maar beter uitzetten, want anders hielp ik hem daar wel even mee. De gulden regel in ons huis is: tenminste tijdens eten wordt dat ding niet gebruikt, maar ik vraag me toch af: ben ik antiek, vast wel, maar tegelijk komt er een berichtje binnen van twee tienerjongens die een paar meiden bespuugd en belaagd hebben en kijk, dan is die mobiele telefoon handig, maar het kan ook teveel worden en zo bepaal ik, wanneer dat ding uitgaat en uit blijft. En voor vandaag is dat NU.

Want ik ga gezellig een spelletje doen.

Schrijver: An Terlouw, 8 januari 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 2 stemmen 85Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)