Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Verslag van een ufo-waarneming in 1994

Tijdens een tweetal geruchtmakende interviews onthulde Paul Hellyer, van 1963 tot 1967 minister van Defensie van Canada, dat hij luchtmachtdocumenten heeft ingezien waarin melding wordt gemaakt van buitenaardse ruimteschepen die de aarde en ons zonnestelsel van tijd tot tijd bezoeken. Volgens hem zijn deze wezens veel verder ontwikkeld dan wij. Zij zijn dan ook niet erg onder de indruk van de manier waarop wij met elkaar en onze aarde omgaan. Toch zullen ze volgens hem niet snel ingrijpen in onze aangelegenheden. Er bestaat namelijk een belangrijk principe dat door bijna alle beschavingen wordt onderschreven: je mag je niet bemoeien met jonge civilisaties die nog volop gedomineerd worden door heerszucht en machtsstreven. Er geldt echter één uitzondering: nucleaire oorlogen willen ze tegen elke prijs voorkomen, omdat ze gelijk staan aan zelfvernietiging. Volgen Hellyer zijn er minstens 80 verschillende buitenaardse beschavingen, waarvan sommige af en toe door ons luchtruim vliegen.

Deze uitspraken staan niet op zichzelf. Verschillende astronauten, waaronder Apollo-astronaut Edgar Mitchell – de man die de langste maanwandeling heeft gemaakt – hebben verteld dat ze tijdens ruimtereizen door onbekende vliegende voorwerpen werden gevolgd, die na korte of lange tijd met enorme snelheid in de diepten van het heelal verdwenen. Ook veel piloten van de civiele en de militaire luchtvaart hebben gerapporteerd dat ze door onbekende, vliegende voorwerpen werden begeleid – voorwerpen met vliegeigenschappen die beslist onaards zijn.

Doorgewinterde sceptici zullen door deze verhalen en ooggetuigenverslagen niet overtuigd zijn. Ik denk dat ze hun scepsis nog niet eens zullen laten varen op het moment waarop een buitenaards ruimteschip vlak bij hun huis landt. Vooroordelen zijn immers moeilijker te splijten dan een atoom. Ik gun hen hun scepsis. Maar voor de mensen, die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn, wil ik graag een eigen ufo-ervaring delen. Daarbij spreek ik bewust over een ufo, een ongeïdentificeerd vliegend voorwerp, want ik heb niet de zekerheid dat ik een buitenaards ruimteschip heb gezien. Wel heb ik een sterk vermoeden dat het er eentje was.

Karakteristiek voor UFO’s is, dat ze vaak plotseling verschijnen, ergens een tijdje stationair blijven hangen, om dan met enorme snelheid te verdwijnen. De lichten die ze meevoeren zijn duidelijk anders dan van een vliegtuig. Ook hun vorm is anders. Vaak zijn ze langwerpig of schijfvormig. Ze verschillen ook van overvliegende satellieten, omdat die alleen het zonlicht weerkaatsen, maar geen verlichting voeren.

Zo zag ik één keer een ufo enkele kilometers ten westen van Leeuwarden hangen. Dat gebeurde in de zomer van 1994. Toen ik het in het oog kreeg, reden we op de weg van Bolsward naar Leeuwarden, recht op het object af. Ik zat naast mijn vrouw, die de auto bestuurde, en had een verrekijker bij me. Daardoor kon ik het ongeveer een kwartier lang met 7x vergroting bekijken. Het hing roerloos op enkele honderden meters hoogte, was langwerpig en fel verlicht, en voerde drie witte lichten aan de onderkant. Omdat we ons precies in de richting van het voorwerp bewogen – pal in noordelijke richting – werd de ufo langzaam duidelijker zichtbaar. In het beeldveld van de kijker leek het sigaarvormig.
Toen we vlak bij Leeuwarden kwamen, kon ik het voorwerp ook zonder verrekijker duidelijk zien, inclusief details zoals de drie lichten die het aan de onderkant voerde. Ik overwoog om te vragen of we even konden stoppen op een parkeerplaats, maar merkte dat de kinderen moe waren. Daarom reden we door. Toen we tien minuten later thuis waren gekomen, pakte ik een telescoop om het beter te kunnen bekijken. Jammer genoeg was het voorwerp toen niet meer te zien.

Later op die zondag heb ik dit voorval gemeld aan het personeel van de vliegbasis Leeuwarden. Ze konden het niet verifiëren, want volgens hen stond de radarinstallatie op dat moment uit. Op zondagen hadden de vliegbases Leeuwarden en Twente bij toerbeurt hun radarinstallatie aan, zeiden ze. Dat heb ik nagevraagd aan een kennis van me, die tot aan het begin van de negentiger jaren op de basis heeft gewerkt bij de afdeling voorlichting. Hij bevestigde dat verhaal. Diezelfde kennis heeft me later verzekerd dat ufo’s wel degelijk door personeel van de vliegbasis worden gezien, maar dat ze niets met die meldingen doen. Hij vertelde me ook dat ze zó snel kunnen manoeuvreren dat ze nooit door straaljagers kunnen worden onderschept.

Ik heb veel over dat voorval nagedacht. Voor zover ik kan nagaan kan – afgezien van een helikopter - geen enkel aards toestel een kwartier lang volkomen roerloos in de lucht hangen. Wat ik heb gezien, was echter beslist geen helikopter. Het voorwerp was ook geen weerballon of iets anders dat ik als ervaren amateurastronoom ken. Het enorm felle licht van de romp en de drie witte lichten aan de onderkant waren ook heel bijzonder, want vliegtuigen voeren minimaal een rood, een groen en een wit licht. Daarom vermoed ik dan ook dat ik een ufo heb gezien die niet van aardse oorsprong was.

Natuurlijk is deze ufo-melding geen overtuigend bewijs voor het bestaan van andere beschavingen. Het is niet meer dan één van de duizenden ufo-meldingen die jaarlijks in Nederland worden gedaan. Er zijn veel sterkere en meer overtuigende verhalen over heuse landingen van ufo’s, waarbij ook door een aantal getuigen inzittenden zijn gezien. Zulke verslagen zijn heel boeiend om te lezen, wat men er verder ook van mag denken. Wat ik wel graag zou willen, is dat mensen opener en met minder valse gêne met dit onderwerp omgaan. Dat we alleen zijn in het heelal, gelooft tegenwoordig bijna geen sterrenkundige meer. Maar het is kennelijk nog een reuzensprong om te erkennen dat ze af en toe ook in ons luchtruim vliegen of op aarde landen. Dat geldt niet alleen voor mensen die toevallig een ufo hebben gezien, dat geldt ook voor regeringen die hun archieven hierover angstvallig geheim houden – totdat af en toe iemand als Hellyer uit de school klapt. Wat dat betreft staan ons vermoedelijk nog wel een paar leuke onthullingen te wachten.

Schrijver: Hendrik Klaassens, 3 februari 2016


Geplaatst in de categorie: heelal

3.5 met 13 stemmen 665Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
herman vd wildt
Datum:
29 januari 2018
Geachte dames, heren,

Ter uwer informatie, ik las dit boek en ook dat er veel meer in staat dan de titel en de tekst op achterzijde doet vermoeden.

Ook veel over politiek en 'het geloof' o.a. en vooral voor u uiteraard de politiek vooral van belang.
Ook dat de VS, Rusland, China wellicht veel meer samenwerken dan we denken. Vanaf de jaren '70 vorige eeuw al met misschien wel een heel verbijsterende reden, die uiteindelijk tot ontspanning heeft geleid en de beeindiging Koude Oorlog?
NAMELIJK de mogelijke samenwerking tussen de VS en Rusland, nav de mogelijke verhalen over de Apollo-20 dat genoemd word. Tevens NOG MEER VERHALEN EN 'BEWIJS' DAT WE NIET ALLEEN ZIJN IN UNIVERSUM. Heel hoofdstuk 8 gaat over Ufo's'en buitenaards.. het 'geloof' is hierop gebaseerd etc. etc. En in Nawoord, veel over Universum, de titel duidt er al op.

De eerste mensen zijn het nu aan het lezen. Mogelijk ook voor uw website als één van u het nu gaat lezen? Het staat ook overal, Bol.com, Bruna.nl etc.

Helaas is dat door eigenwijsheid van de EU en de NAVO weer teniet gedaan lijkt het bijna. Overigens noemde de heer Jaap de Hoop Scheffer dit onlangs ook al in de media, de NAVO staat nu letterlijk aan de grens van Rusland. In dit boek ook al genoemd en de mogelijke reden daarvoor...??

Toch blijven de VS en Rusland met name in de ruimtevaart samenwerken, en zo hoort dat ook trouwens.

Toch voor de algehele wereldverbetering en de wereldvrede dit boek ook vooral de jongeren, de jeugd heeft de toekomst (!) jonge studenten toch een 'must' bijna om dit te lezen.

Heel de wereld moet dus feitelijk opnieuw ingepland worden en sociaal rechtvaardig in elk opzicht van het leven gemaakt zonder enige vorm van discriminatie, de grote Universele oproep van 2000.

Alles veel te veel om hier op te noemen. Doch dit lezende zult u denken wat heeft de titel en de tekst van boek met mij, ons te maken en waarom zou ik het lezen? Doch voor ALLEN ZEGT DE TITEL alleen al, alle Homo sapiens... en gaat u ook mee?
Vooral ook voor de politici en de MEDIA (die u kent of zeker af en toe spreekt?) belangrijk, lokaal en landelijk, EU etc. en...?!

Ik neem aan dat u en velen die u kent het boek zullen gaan lezen om te zien wat er staat, velen komen er in voor niet bij naam maar in algemeenheid eigenlijk ieder mens, de naam van het boek zegt het al? Van Homo sapiens naar homo galacticus, samen op weg, Gaat u ook mee? Overal te verkrijgen, uitgever Kirjaboek of te bestellen via de bekende boekensites en boekhandels.

DE EERSTE MENSEN DIE HEBBEN GELEZEN AL, ik ook: Je moet het echt lezen om het te begrijpen, de diepere betekenis, de titel en reclame tekst is maar een fractie van het geheel! En degenen die hebben gelezen geven ál door naar anderen'... mailt u deze ook door naar anderen waarvan u denkt die daar heel erg geinteresseerd in zijn?

Met vr. groet en dank,

Herman

Voor u gevonden:
Van homo sapiens naar homo galacticus
Homo sapiens
Van homo sapiens naar homo galacticusHomo sapiens
Is er nog een kans voor de homo sapiens van de planeet Aarde? Wat moeten we doen om de planeet niet te verliezen? De auteur van het zojuist verschenen boek Van homo sapiens naar homo galacticus geeft zijn kijk op de geschiedenis en de toekomst van de mensheid.
In dit omvangrijke werk komen onder andere aan bod: historisch perspectief op religie, politiek en rijkdom, het besef dat de mens niet alleen is in dit universum, democratische waarden en normen, en een blik op de toekomst: onder meer infrastructuur, maatschappelijke onderwerpen, werk, school, cultuur en gezondheidszorg.
Eén Aarde zonder grenzen, nationaliteiten en discriminatie, duurzaam voor iedereen: dat zou de grote taak moeten zijn van de gezamenlijke politiek.
De auteur vraagt de lezer nadrukkelijk: Samen op weg... Gaat u ook mee?

ISBN: 978-94-6008-299-3
blz.: 489
Formaat: 17x24 cm

Levertijd is ongeveer een week


Stuur door naar een vriend of kennis
Naam:
Franciscus Borst
Datum:
7 februari 2016
Leuk dat u hier wat aandacht aan schenkt, hierdoor breekt er inderdaad wederom een klein stukje ven het 'taboe' af. Wat betreft leesplezier vind ik het niet zo indrukwekkend. (Voor de geinteresseerden op dit gebied) Ik persoonlijk heb ook een ufo ervaring beschreven op Nederlands.nl genaamd Cilacap en de UFO
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
5 februari 2016
Beste Joanan, Ton en Gabriëla, in 2013 heb ik deze ervaring al eens kort aangestipt, maar nog niet volledig beschreven. Zeker, dit onderwerp is zonder meer fascinerend! Al meer dan 60 jaar wordt vooral in de V.S. de schijn opgehouden dat ufo's niet meer zijn dan weerballonnen, optische verschijnselen en de planeet Venus, die voor een ruimteschip wordt aangezien, maar ondertussen stapelen de bewijzen zich op dat de grootmachten wel degelijk op de hoogte zijn van het bestaan van andere beschavingen die af en toe de aarde bezoeken.

Het was vooral de sterrenkundige prof. Hynek die de hypocriete manier, waarop met ufo-meldingen wordt omgegaan, aan de kaak heeft gesteld. In de tijd van de Koude Oorlog is dit gelieg en gedraai begonnen, vooral omdat men dacht dat er paniek zou uitbreken als bekend zou worden dat er vergevorderde beschavingen bestaan. Ook wilde men de aandacht afleiden van geheime militaire projecten.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
4 februari 2016
Wie denkt dat de mens alleen woont in dit immense universum is volledig de weg kwijt. Helaas zijn we dat inderdaad al een stuk of twintig eeuwen. Egocentrische hoogmoedswaanzin, geprojecteerd op een calvinistisch godsbeeld van hel en verdoemenis waarbij alleen een mensenleven waardevol is, en niet de andere bewoners van onze planeet, laat staan bewoners van andere zonnestelsels. En ja, natuurlijk zijn die er. En ja, die weten al heel lang van ons bestaan, en verwonderen zich over onze primitieve levenswijze.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
4 februari 2016
O, ja, natuurlijk 23 april 1994, dat jaar is wel belangrijk.
Er zijn blijkbaar meer mensen die opletten als ze buiten zijn.
En die zich niet laten afschepen met smoesjes als 'afgezette radars'
wat een bullspit!
Naam:
Ton Hettema
Datum:
3 februari 2016
Goed dat je hierover schrijft, beste Hendrik. Het is nog steeds een groot taboe. Misschien even groot als het taboe op de Engelen en de talloze, ontelbare, andere levensvormen, entiteiten, essenties, wezens en intelligenties die het oneindige Heelal bewonen. Op 23 April om 3 uur 's nachts is er een rapport uit den Helder van 2 UFO's die om elkaar heen cirkelen. Te vinden op de site UFO EVIDENCE. Er was in de jaren 90 een duidelijke opleving te constateren van sightings.
TRUST YOUR OWN INTELLIGENCE zeggen ze op ANTARES.
Maar daar zijn ze ook al veel verder ontwikkeld. Misschien dankzij die houding.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 februari 2016
Volgens mij heb je deze UFO-herkenning al eens beschreven, wat de impact op jou des te groter maakt en waarheidsgetrouwer. Persoonlijk geloof ik zeker in hoger ontwikkelde wezens, maar die noem ik engelen. De schrijver/uitgever Julien Louis Weverbergh schreef meerdere boeken over UFO's. Erich von Däniken schreef er ook over. Verder las ik diverse artikelen in Bres over deze geheimenissen. Als je ziet hoe de mensheid aan massale destructie deed/doet, dan kun je bijna niet anders wensen dat er hogere beschavingen bestaan, die zonodig ingrijpen. Gezien alle onzinnige oorlogen en de milieuvervuiling is het intelligentieniveau van de mensheid bar laag. De angst voor buitenaardse wezens is ook typisch menselijk vijandig denkend jegens het onbekende. Denk maar aan 'War of the Worlds'. Behalve in de song, waarin de zin 'No, Nathaniël, no, there must be something worthwhile living for!' weerklinkt. Er is meer tussen hemel en aarde dan er officieel is geregistreerd. Onze wetenschap grenst aan belabberde limieten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)