Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Rendez-vous bij Berend Botje

Het ontbreekt Eilert Houtema niet aan geld en hij woont al weer een paar jaar in de riante Villa Randwijk aan de Schapendrift 3 in Zuidlaren. Eilert is opgegroeid in Goedereede, waar zijn streng-gereformeerde vader een viswinkel had. Na zijn studie tandheelkunde begon hij zijn eerste praktijk in Utrecht en van lieverlede heeft hij zijn praktijk naar meerdere steden kunnen uitbreiden, waardoor zijn bankrekening de winsten nauwelijks bij kon houden. Zijn hoofdpraktijk zit momenteel in hartje Assen en voor de andere vestigingen heeft hij diverse tandartsen in dienst. Zijn huis in Zuidlaren stamt uit 1896 en het telt zestien kamers, wat hij meer dan voldoende vindt, al kan hij makkelijk een veel duurder woonhuis aanschaffen. Door zijn harde werken had hij nooit tijd over voor een geschikte vrouw in zijn bestaan, al zijn er wel gegadigden op het toneel verschenen, zoals Dora Pandorra, de nicht van een collega-tandarts, die twee weken met hem naar Ibiza is geweest. Dora is topmodel bij het modehuis Chanel en uiterlijk helemaal te gek, maar na een dag was hij haar oppervlakkige conversatie al zat. De rest van de tijd hebben de drankjes en de cocaïne hem er doorheen gesleept en natuurlijk haar bedstedekunsten, want daar was niets mis mee. Terug op Schiphol is hij er na een snelle kus hard rennend vandoor gegaan. Dora is in Parijs met een aanstormende couturier getrouwd.

Nu Eilert al tegen de veertig loopt, begint het toch bij hem te kriebelen en sinds een paar maanden loert hij op Tinder naar geschikte kandidaten en hij is lid van Parship.nl geworden. Vorige week heeft hij gedate met een lerares Frans uit Roden en morgen gaan ze elkaar voor het eerst ontmoeten, op Valentijnsdag. Ze ontmoeten elkaar bij het bronzen replica beeld van Berend Botje. Eilert verheugt zich enorm op de ontmoeting en hij heeft alles tot in de puntjes verzorgd. Hij gaat nog even wat biertjes pakken bij Grand Cafe Zuidlaren, waar de barjuffrouw Ellechiena Frijda hem zoals altijd vriendelijk begroet. Zij is heimelijk al enkele maanden verliefd op hem en ze wandelt elke avond langs zijn woning, terwijl ze fantaseert om zijn vrouw te zijn. 'Ik ontmoet morgen een vrouw uit Roden!', zegt hij. 'Hoezo dat?' 'Via Tinder ontdekt, echt een toppertje!' 'Hoe weet je dat nou, wat zegt een foto nou?' 'We hebben ook veel met elkaar getelefoneerd!' 'Púh!, dat zegt allemaal niets!' 'Dat zeg jij!' 'Inderdaad, dat zeg ik, nog een Leffe?' 'Zeker weten!' 'Die is van de zaak!' en ze buigt zo diep naar voren, dat hij bij de aanblik van haar zongebruinde voorgevel bijna het loodje legt.

Hij ziet haar al in de verte verschijnen, een rijzige dame op hoge hakken en met een elegante heupbeweging. 'Eilert?', vraagt ze zwoel. 'Wat fijn dat je er bent, Aafke, nou, dit is dus de beroemde Berend Botje, maar die laten we lekker weg varen en we gaan eerst even een dorpswandeling maken. Bij het Zuidlaardermarkt Monument van Frans Ram zet hij haar op het levensgrote, bronzen paard en maakt hij een foto. Het klikt fantastisch en door hun dolle verliefdheid lachen ze om bijna alles. Tegen zessen gaan ze naar Restaurant Fabuleus, waar ze het speciale Fabuleus Valentijnsmenu nemen, een verrassend lekker driegangenmenu. Ze drinken er een Zuid-Afrikaanse wijn bij. Rond negen uur vertrekken ze naar het huis van Eilert, waar champagne en lekkere hapjes klaar staan, geregeld door butler Ouwe Bonema. Het liefdesfeest gaat onverminderd door en ze raken al gauw door het dolle heen. Rond middernacht gaat de butler naar zijn eigen woning aan de Stationsweg. Eilert steekt enkele kaarsen in gouden kandelaren aan en voor de open haard duiken ze ineens op elkaar en de kleren vliegen door de lucht. Tijdens het wederzijds orgasme begint Aafke ineens een operazang in te zetten, waarbij Eilert het uit proest van het lachen en de verbazing. De voordeurbel gaat en Eilert snelt zich naar beneden. Terwijl hij de deur opent waait zijn zijden duster bijna open. 'Maar Ellechiena toch, wat doe jij hier nou?', zegt hij stomverbaasd. 'Ik weet wel wat jij aan het uitspoken bent, rotkerel, je hebt het recht niet, oppervlakkige zotterik, weet je dan niet dat ik smoorverliefd op je ben en dát al maanden!', krijst ze. Aafke komt op de schreeuwpartij af en zodra Ellechiena haar ziet steekt ze een achter haar ruk verborgen dolk in haar hartstreek, waarna ze als een krankzinnige weg rent. Eilert belt meteen 112, maar even later sterft Aafke in zijn bevende armen. Een week later komt het bericht dat Ellechien zichzelf in het Zuidlaardermeer heeft verdronken. Eilert heeft het wel gehad met Zuidlaren en zijn woning staat inmiddels te koop.

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 februari 2016


Geplaatst in de categorie: rampen

3.1 met 10 stemmen 146Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)