Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bommen en granaten

Gisteravond in de buurt van elf uur, vloog er een zware helicopter boven ons gebied, Capelle, Krimpen en omliggende gemeenten, zware klappen lieten eerst nog vermoeden dat er vuurwerk werd afgestoken, maar dat was dus niet het geval.
Een terreuroefening van allerlei eenheden was aan de gang, lichtflitsen en klappen, zware dreunen deden eventjes vermoeden dat ons land was verhuisd naar een soort van war- zone.

Een gevangenis in de buurt was doelwit omdat er zogenaamd bewoners ( boeven dus) zouden zijn ontsnapt en er werd dus wild geschoten, nee, geen wild wat op tafel gebraden geserveerd wordt, maar er werd dus geschoten op zogenaamde personen.

Knallen waren in de verre omtrek te horen en veel mensen belden de politie, tja daar zat 'm nou net de kneep, die was bezig...kon er niks aan doen. Snap ik best wel, echter: als er normaal een oefening wordt gehouden worden mensen van te voren op de hoogte gebracht en DAT was nu niet het geval.

Rond kwart over twaalf waren de boeven gevangen, oftewel de oefening was ten einde en de rust keerde weer, maar de zware dreunen dreunden nog lang na....
En ik maar denken bij de lichtflitsen: oh vallende sterren:

Heb ik dus mooi voor niks staat te wensen he?

Schrijver: An Terlouw, 17 februari 2016


Geplaatst in de categorie: rampen

4.0 met 2 stemmen 141Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
20 februari 2016
je weet toch, dierbare An, dat sterren niet knallen? Dan zouden ze immers met hun lawaai al onze wensen overstemmen? Als je lawaai hoort, geweld ziet, stress voelt, kruit ruikt, dan weet je dat alleen mensen daarvoor verantwoordelijk zijn.
Goed dat je dit deelt, trouwens omdat ik ook vele vege tekenen zie van escalerende leger oefeningen die hier in het midden van het land plaatsvinden.
NIETS wat de overheid beslist, zegt of verzwijgt, organiseert en wel of niet aankondigt is toevallig of willekeurig. Dus ze zijn niet voor nop aan het 'oefenen'.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)