Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De domme dievegge

Ze kwam de winkel binnen en zag de jas hangen, een jas die ze móest passen, zo'n gewatteerde tot op de kuit, zalig warm natuurlijk en deed intussen haar jas uit, hing die over het rek waar al die prachtige jassen hingen, maar slechts eentje met een mooie turquoise afwerking.

Wat een pracht jas, ze haalde hem van het knaapje, hing ook dat terug en trok hem aan, hij zat als gegoten, was voor haar gemaakt. Een prachtige jas. Ze keek in de spiegel en ook die gaf aan dat het háár jas was; helemaal in de wolken verliet ze de winkel, telkens kijkend in winkelruiten naar haar beeld...

Wat een prachtige jas, blij dolblij was ze met haar aanwinst, maar thuis aangekomen kon ze haar huis niet in, grote verbazing waar heb ik mijn sleutels nou toch? Lang hoefde ze niet te zoeken, die zaten in de jas, die ze achterliet in de winkel, net als haar portemonnee, haar hele hebben en houden...ze hield niet van tassen, dus propte ze alles in zakken van jassen.

En zo, kon ze terug naar de winkel, om niet alleen haar jas op te halen, de andere terug te hangen en excuus te geven...haar jas hing er nog, alles zat er nog in....gelukkig maar.

Toen werd ze wakker...de droom-dievegge...

Schrijver: An Terlouw, 19 mei 2016


Geplaatst in de categorie: humor

3.7 met 6 stemmen 128Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)