Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De maat nemen

Als ik ergens een hekel aan heb is het aan winkelen. Dat kun je bijna niet uitleggen. Dat je dan een broek moet kopen. Een broek Godbetert! Dat je tijd moet vrijmaken om jezelf in zo’n ongekend irritante winkel, in een pashokje, in een stuk of twaalf broeken te hijsen die geen van alle passen.
In zo’n pashokje waar een gordijn voor zit dat altijd te kort is. Je weet dan dat andere kerels, die met negen broeken over hun schouder staan te wachten tot er zo’n hokje vrijkomt, jou je broek zien uittrekken om zich dan, al dan niet besmuikt ginnegappend, te bescheuren over jouw onderbenen.

En terwijl je dan met broek acht bezig bent, en je weet dat de missie al bij voorbaat tot mislukken gedoemd is, hoor je die andere mannen die staan te wachten, monologen houden waarin het woord auto negen keer voor komt. Een goede tweede zijn de woorden, lekkere wijven, die ik zes keer hoor voorbij komen.
Het zijn meestal dezelfde soort kerels die je niet kunt vermijden op niet te vermijden verjaardagen.
Dan sta je noodgedwongen tussen dat zootje mee te lullen en net te doen of je verstand hebt van auto’s. Wat ik dus absoluut niet heb. Nergens heb ik zo weinig verstand van als van auto’s.
Sommige van die patsers hebben het over een ‘wagen’. Zo van: ik heb nu toch een ‘wagen’ gezien. Mannen die het over ‘wagen’ hebben, drinken hun bier altijd direct uit de fles. Let er maar eens op.
Nee serieus; niemand die zo goed direct bier uit een fles kan drinken, als een vent die ‘wagen’ zegt als hij auto bedoelt.

Kortom, ik krijg in zo’n pashok dan altijd de neiging om al mijn twaalf te passen broeken op een hoop op de grond te smijten om er vervolgens langdurig en luidruchtig overheen te kotsen. En dan te hopen dat het goed stinkt. Daarna de gordijntjes van het pashokje weg te trekken en tegen die auto- en wagenpatsers te zeggen; sorry boys, ik ben een beetje ‘wagenziek’ geworden. Ik weet het, het is grof maar zo voel ik het.

Daarom ben ik nu maar eens een broek gaan kopen op internet. Geen wagenziekte gezeur. Geen verhalen over lekkere wijven en in bier gedrenkte vreemdgaan fantasieën. De hemel gaat open.

Oké, time out! Vergeet wat ik hier boven allemaal gezegd heb. Vergeet mijn weerzin tegen pashokjes in het algemeen en klaarkomende autofetishisten in het bijzonder.
Ik kom al surfend aan bij Neckermann. En zie een fantastische broek. Zie je wel, binnen een minuut geregeld. Dan zoek ik naar mijn maat en zie een regel staan: klik hier en bereken uw maat.
Dat doe ik.
Zie hier het resultaat.

HERENMAAT BEREKENEN
Vul hieronder zoveel mogelijk afmetingen in:
- lichaamslengte ……..cm
- bovenomtrek……….....cm
- taille-omtrek…………..cm
- zijlengte………………....cm
- binnenbeenlengte…….cm


Ik ben huilend het huis uit gerend.

Schrijver: van Gellekom, 19 november 2016


Geplaatst in de categorie: humor

3.4 met 7 stemmen 116Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Peter
Datum:
20 november 2016
Haha en bovendien is de ene maat de andere niet zodat broeken zuchtend het schaambeen passeren.
Gaat het nu weer een beetje meneer Van Gellekom?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)