Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het Complot

Het was een aangename voorjaarsavond toen de vrouw en haar man hun vrienden uitnodigden voor een gezellig etentje. De tafel was mooi gedekt met het beste porselein, zilver en kristal, en zacht geurende kaarsen die de eetlust aangenaam opwekten. Dure wijnen uit bekroonde jaren vergezelden de exquise gerechten, gemaakt van zeldzame zeevruchten, wildgebraad en gevogelte in smaakvolle sauzen, gedecoreerd met de meest exotische groenten en fruit. Na een dessert van vers gemaakt kokosijs, genoot het kleine gezelschap van een exclusieve koffie met de fijnste patisserie die in de omstreken te vinden was.

Het geanimeerde gesprek, dat tot het nagerecht vooral uit het uitwisselen van wetenswaardigheden over gezamenlijke interesses had bestaan, kreeg een andere wending nadat de grote blonde man de Petit Fours proefde, en de gastvrouw prees voor haar verfijnde smaak. "Vrouwen hebben toch zo'n goede smaak op zoveel gebieden, Hillary, zoveel beter dan wij mannen hebben. Het is echt tijd dat er een vrouw aantreedt in het Witte Huis, en er is geen betere kandidate dan jij". Hij glimlachte warm naar de vrouw op leeftijd, die deze ambitie al langere tijd koesterde. Ze beantwoordde dankbaar zijn glimlach. Ze kon alle steun voor haar toekomstige plannen goed gebruiken. "Ik kon het niet méér met je eens zijn, Donald", viel de gastheer zijn goede vriend bij. Ze kenden elkaar al vele jaren en speelden regelmatig een partijtje golf.

"Misschien kunnen wij jullie daarbij helpen", opperde de vrouw van de blonde man in haar beste Engels. Ze sprak met een buitenlands accent, langzaam en weloverwogen. Ze had een permanente, bijna bevroren glimlach om haar lippen, maar haar ogen verrieden een grote intelligentie. De gastvrouw en gastheer keken de lange, slanke brunette en haar man verrast vragend aan. De lange blonde man begon te lachen. "Melania denkt dat ik Hillary in het Witte Huis kan helpen door mezelf kandidaat te stellen voor de republikeinen", zei hij grijnzend. De vrouw, die Hillary heette, en haar man, Bill, schoten beiden hartelijk in de lach. "Wat een geweldig idee, Melania!", schaterlachte Bill, en hij sloeg zich op zijn knieën van de pret.

Hillary keek Donald even onderzoekend aan. "En ben je dat van plan, Donald?" Donald lachte. "Ik heb er wel serieus over nagedacht. Maar weet je wat het probleem is? Stel je voor dat ik win!" Zijn vriend Bill lachte zo hard dat hij bijna van zijn stoel rolde. "Dat zou de mop van de eeuw zijn!" Hij sloeg zich nog een paar keren op zijn knieën. "Ik denk niet dat dit gebeurt", zei Melania bedachtzaam. "Wij weten precies hoe wij dat moeten voorkomen. Toch?" Ze keek haar man liefdevol aan, met een belofte in haar ogen voor de latere avond. "Natuurlijk, liefje, natuurlijk weet ik dat. Er is niemand die dat beter weet dan ik!" Zijn vrouw glimlachte tevreden.

Ze richtte zich tot Hillary en Bill met een samenzweerderige blik in haar ogen. "Jullie rol is dat jullie de linkse vleugel van de republikeinse partij bewerken via jullie goede contacten. Als jullie een goed woordje voor Donald doen, dan wordt hij vast genomineerd." Ze knipperde verleidelijk met haar ogen naar Bill, die het er warm van kreeg, en even houvast bij zijn vrouw zocht. "Wat denk jij, schat?", vroeg hij alsof er niets aan de hand was. Hillary, die heel goed gezien had wat er non-verbaal aan tafel gebeurde, antwoordde op de haar welbekende zakelijke manier: "Onder een aantal voorwaarden zou het misschien kunnen werken, Bill."

Ze richtte zich tot Donald. "En jij bewerkt de rechtervleugel." Het was meer een constatering dan een vraag. Donald knikte grijnzend. "Geen probleem, Hillary, die eten uit mijn hand", zei hij zelfvoldaan. "Wat doe je vervolgens om mij te laten winnen?", vervolgde Hillary. "Oh, dat wordt zó leuk!", riep Melania verrukt, en haar ogen straalden van plezier. "Hij gaat een uitvergroting van zichzelf zijn." Ze keek Hillary en Bill triomfantelijk aan. "Het gaat de beste advertentie ooit voor mijn business worden", vulde Donald aan. "Ik ga de hele campagne de meest rechtse uitspraken doen die ik bedenken kan. Zó rechts, dat zelfs de republikeinen niet meer op me willen stemmen, en alle democraten die jou niet lusten, je dolgraag weer in het Witte Huis zien."

"Maar stel dat het niet lukt, dat het volk liever jou wil?", vroeg Hillary hardop denkend. Hoewel ze haar vraag naar Donald richtte, was het Melania die antwoord gaf. "We hebben een paar scenario's bedacht die hem in de peilingen zullen schaden. Zoals slechte uitspraken over vrouwen, schelden op jou, schelden op Mexicanen, ruzie met pers, ruzie met FBI en CIA, en vriendjes zijn met Vladimir." Bij het uitspreken van de laatste naam, glimlachte ze zoet. "Het zal allemaal lukken, maak jullie maar geen zorgen."

Hillary wist dat ze alle hulp gebruiken kon om opnieuw met haar man in het Witte Huis te gaan wonen. "Bernie kan nog een probleem zijn, maar dat moeten jullie zelf oplossen", zei Melania terwijl ze het voormalige presidentskoppel één voor één vriendelijk doch indringend aankeek. Er werden nog wat voor- en nadelen op een rijtje gezet, strategieën besproken, en toen waren de twee stellen het eens. Nadat Donald en Melania het riante buitenhuis in de bergen van Hillary en Bill verlaten hadden, keek de voormalige president zijn vrouw zorgelijk aan. "Ik weet niet zeker of dit gaat lukken, schat. Donald is niet iemand die op de golfbaan graag verliest."

Anderhalf jaar later kwam de uitslag van de verkiezingen. "Even Apeldoorn bellen", zei een Nederlands bevriend stel van het voormalige presidentspaar. Donald en Melania bleven twee jaar in het Witte Huis. Toen moest Donald aftreden, wegens overduidelijk bewijs dat Melania een dubbelspionne was. Ze spioneerde bij haar man voor een Russische vriend, en ze spioneerde bij de Russische vriend voor haar man. Beide mannen vergaven haar. Het stel ging in het land van de Russische vriend wonen. De bedrijven van Donald floreerden als nooit tevoren. Hun enige zoon werd twintig jaar later hoofd van de hernieuwde KGB.

Schrijver: Nathalie de Beaumont, 23 januari 2017


Geplaatst in de categorie: humor

4.8 met 4 stemmen 154Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)