Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een BEVRIJDINGSDAG OVERDENKING uit het hart gegrepen.

De dag dat ik tegen mijn man zei , ik sluit daar een deur want er opent zich elders wel weer een ander raam, wist ik dat de toekomst alleen maar mooier en rustiger op een goede manier kon worden.

Als je sommige dingen namelijk niet los laat kan het voelen of je denkbeeldig gevangen zit, al zijn er geen echte muren, onzichtbare muren kunnen wel degelijk ontstaan als je te lang in een gevoel of gedachte of verdriet om welk levensding dan ook blijft hangen zonder ook mentaal ontspannen en met fris gemoed verder te gaan.

Je moet als individu eerst leren van je eigen levensverhaal te houden. Een eerste stap moet je in leven zelf zetten en soms lopen er dan anderen met je mee en met je op op weg.

Pas als je ziet hoe het is om jouw eigen lessen en verhaal te bezitten als je eigen erfgoed en jij van jezelf kunt houden door dat proces, dan is dat het moedigste wat je ooit zult kunnen doen.
Leven is op eigen benen staan en durven lopen.

Als je weet ik ben een goed mensenkind met mededogen en zelfkennis dan zou ik zeggen, draag het dan uit, zeg gerust, dan ben je ook de vriendin van alle levende wezens en wandel je met een licht gemoed door de dagen.

Leven is niet enkel wat je zegt, er wordt vaak zoveel gezegd, het is meer wat je er vervolgens in de praktijk meedoet in je dagelijks bestaan en handelen.

Vandaag ja juist vandaag ben ik enorm dankbaar voor de enorm lieve mensen op ons levenspad.

Omring je daarom met de natuur en lieve mensen de magie doet door het universum heen wel de rest.

"Vertrouwen is de lijm van het leven"... Vertrouwen het is nodig in even in relaties het moet in elk gezin zijn , het is het meest fundamentele principe noodzaak in leven dat alle relaties goed en samen houdt.

Vandaag ben ik erg dankbaar om iets wat Jack Manu uit Gravendeel mogelijk maakt.

De tassenactie voor minima zonder hulp van de voedselbank doen we nu vijf jaar en zonder de hulp van anderen om ons heen zouden we lang zo veel mensen niet op pad kunnen helpen.

Men spreekt juist op deze dagen over vluchtelingen en over slachtoffers en er zijn ook onder minima mensen die van hulp zijn verstoken .

Met positieve gedachten komen dan soms toch weer oplossingen op je pad door al die positieve energie en ja dan voel je je ook bevrijd op een dag zoals deze.

Bevrijd van onmacht dat je inderdaad niet alle problemen bij toverslag van mensen op kunt lossen maar een druppel is ook een druppel en dan kun je je schat hemeltje rijk voelen.

Ja rijk in geest zonder meer dat in deze wereld ook nog zo veel mensen met een onbevangen groot hart voor anderen mee leven in je bestaanscirkel .

Gewoon even wat uitingen die me van het hart moesten , wees deelgenoot , wandel gewoon even mee in eigen tempo deze taal en deze uiting is gratis en de mijne , voor nu heb het goed en maak er ook men een heerlijke dag van.

Schrijver: annemieke steenbergen, 7 mei 2017


Geplaatst in de categorie: emoties

3.0 met 1 stemmen 119Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)