Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Omgekeerde wereld!

Goeiemorgen dokter, zeg ik bij binnenkomst, hoe gaat het met U? Oh zegt de beste man, uitstekend mag ik wel zeggen! Ik zeg: da's prachtig, heeft U verder nog klachten, problemen of anderszins? Nou nee, antwoordt de man, ik mag eigenlijk niet klagen, waarop ik zeg: dat is heel mooi!

Het enige lastige is: U zit binnen met dit schitterende weer en alles wat er nu in de wachtkamer zit, mag zo weer naar buiten, genieten van de zon... Tsjaaa zegt de man, je hebt een punt inderdaad!
Dan gaan we over tot de orde van de dag en wordt mijn persoontje onder de loep genomen, bloeduitslagen (natuurlijk weer niet goed) besproken en en passant vraagt hij nog even waarom er foto's van mijn handen werden genomen?

Tja, omdat ik zoveel laat vallen en er stroom door bepaalde delen van mijn hand loopt, wat pijnlijk is, kreeg er ook een injectie in, die de zaak nu alleen maar verergerd heeft, dus blij ben ik er niet mee, maar dat terzijde!

Ik wil U ook even onderzoeken, zegt de arts en ik zeg: dat is prima, maar daarna heb ik wat hulp nodig met het aantrekken van het drukhemd (is nodig om oedeem te reguleren); het onderzoek is snel achter de rug en de man helpt me even. Dan komt hij opnieuw terug over te hoge leverwaarden. Drinkt U? Nou nee hoor, dokter, geen druppel want alcohol en medicijnen gaan niet samen toch?

Dat is dus niet de oorzaak van de verhoogde leverwaarden, net als de verhoogde bot-waarden. Tot afgelopen week stond ik nooit stil bij het feit dat je ook op oudere leeftijd nog steeds bot aanmaakt. Ieder ander zal zeggen: ja joh, natuurlijk wel, maar ik wist dat dus niet! Het kan zo zijn dat het van de pillen komt, maar het kan ook zijn dat er ......eventeel uitzaaingen aankomen in de botten.

Tja, dat kan, dus ineens wil ik heel graag op zijn stoel zitten, wil ik niet horen dat er altijd een kans is dat... die verdomde kanker op een andere plaats terug komt. Maar hij zit op zijn stoel en ik op de stoel, waar vele mensen al zaten die te horen kregen dat....het fout was, of goed. Meestal het eerste, want als je op controle komt bij de oncoloog is dat niet, omdat je oogharen niet aangroeien, niks hoor.

Over zes maanden terug en dan willen ze nog meer bloed hebben, is er sprake van een botscan en zit ik weer tegenover hem, met als eerste vraag: Goeiemorgen dokter, hoe gaat het met U?

Schrijver: An Terlouw, 17 mei. 2017


Geplaatst in de categorie: ziekte

4,5 met 2 stemmen 130Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)