Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het tenen-ongelukje

Terugkerend drama: boodschappen doen gisteren om precies te zijn en daar zit ik dan met twee blauwe tenen! Het gevolg van een aanrijding met een rolstoel waar een heel zware man in zat. Nou ja? hoor ik zeggen, maar de man rijdt dus in een gewone rolstoel, niks mis mee, echter crosst ie in zijn achteruit door de winkel, niemand ontziend!

Ik sta met een personeelslid te praten aan de zijkant van het pad, als de stoel me van achteren benadert, voel iets over mijn voet gaan, zeg au! De man passeert me en ik vraag: kon u niet even waarschuwen? Nou is het antwoord: je hebt toch ogen in je hoofd!? Jazeker, maar die zitten dus niet op mijn rug, dus dit is niet nodig!

Hij manoevreert verder op een maffe manier, niets en niemand ontziend en dan ineens, kijkt ie op met zo'n smerige grijns, zo goor dat ik moet reageren! De dame waarmee ik stond te praten, stond echt met d'r mond vol tanden, over zoveel asociaal gedrag! Want de man braakt er onzin uit, tegen meer mensen, maar vooral richting mijn persoontje en dat werd me net teveel!

Ik zeg dan ook, dat ik normaal begrip heb voor mensen met een handicap, maar dat alleen de rolstoel niet zijn enige probleem is, het is blijkbaar bij de opvoeding al mis gegaan. Ook daar komt een grijns op en wat vunzige taal, die ik beter niet herhaal! Intussen sta ik op één been, want ineens slaat de pijn in die twee tenen, da's niet fijn!

Dan komt eega, achter me vandaan, die vindt het genoeg en loopt naar de aso toe, zeggende, als je nou de grijns niet van je gezicht haalt, dan kom ik dat heel graag even voor je doen. Intussen heeft zich zo'n beetje al het personeel zich bij mij geschaard en de bedrijfsleider vraagt me, wat of er is. Ik leg het uit, zeg dat er getuigen waren en dat de man echt fout bezig is. Ze zegt: ik ga er gelijk achteraan.

Dat deed ze ook, wat het resultaat daarvan is geweest heb ik niet afgewacht, maar deze zeer asociale man zorgt er wel voor dat je ineens heel anders aankijkt tegen sommige mensen met een handicap. Want zo hoeft het niet, zo moet het niet en zo mag het niet, maar mocht ik dit individu nog een keer tegenkomen, staat die grijns garant om geparkeerd te worden in het eieren-vak.

Schrijver: An Terlouw, 24 mei 2017


Geplaatst in de categorie: misdaad

2.0 met 1 stemmen 72Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)