Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zomaar een man in een rolstoel

Omdat ik zelf een afspraak had in het ziekenhuis en het ook nog eens ontzettend regende, bleef ik buiten even staan bij een man in een rolstoel. Tja zei hij, ik blijf maar onder het afdak staan om een peukie te roken want nat worden, is niet zo prettig.

Ik zie dat hij een bandje om z'n pols heeft en dat betekent dus, dat ie tijdelijk logeert in het ziekenhuis. Vervolgens komt er een horror- verhaal naar buiten...tja, ze hebben gisteren mijn been eraf gehaald, zegt ie. Pas dan zie ik de stomp. Ik zeg: gisteren? Wauw en nu al naar buiten. Ja zegt ie, maar er ging heel wat aan vooraf, eerst één teen, die zwart werd, toen allerlei aderen, hij trok zijn broek omhoog om de verse littekens te laten zien! Toen, vervolgde hij: nog een paar tenen, omdat ze zwart werden!

En tja nu gisteren mijn been, maar en hij kijkt me aan: het is zo raar, je denkt dat je met je voet tegen het voeteneinde ligt, en dat is dus niet zo...ook denk ik: even m'n been optillen, ook al een heel raar gevoel. Dan zeg ik: je moet nu wel uitkijken als je iemand een schop voor z'n kont wilt geven, want dan lig je zelf op je snufferd! Ja, zegt ie, daar heb je een punt, daar mag ik wel opletten!

Dan komt er een jonge vent naar buiten gestoven: meneer staat niet op de plaats waar hij behoort te staan: namelijk in de regen, met zijn peukie: de man zegt: ik heb niks aan en ben zo weg, waarop de jonge man hem een ongezond grote bek geeft, hem uitmaakt voor asociaal en naar binnen beent! Ja beent: want die kon nog lopen, de man in de rolstoel, ik zag 'm denken, wat zou ik er graag achteraan gaan!

Maar met anderhalf been en net geopereerd, ging dat niet, begrijpen deed ik hem wel toen hij zei: ik zou hem wat graag een draai om zijn oren geven en dat kan ik me heel goed voorstellen!

Schrijver: An Terlouw, 1 juli 2017


Geplaatst in de categorie: ziekte

1.7 met 3 stemmen 98Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)