Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Verplicht verhaal: Marloes

Marloes zei: Oma, je moet een verhaal schrijven en Oma vroeg: waar moet het over gaan dan? Dat, zei de kleine meid, maakte niet uit en zo ging Oma aan de toetsen zitten.
Lang nadenken hoefde ze niet, immers sprak ze kleine meid steeds al over meedoen aan Holland Got Talent en zo was het idee snel geboren.

Ze had zich ingeschreven, allemaal zo makkelijk had ze verteld, je vult gewoon je naam in en Oma, dan jok ik maar over mijn leeftijd, want anders mag ik niet meedoen! Dat vond Oma een bijzonder slecht plan, dus vulde Maloes haar eigen geboortedatum in. Tja, als je tien jaar bent, dan ben je wel bijna elf maar nog steeds heb je (gelukkig) bij alle spannende en stoere belangrijke zaken je vader en moeder nodig en zo ook nu.

Die wisten geen van beiden af van het voornemen van de inschrijving en Marloes had de stoute schoenen aangetrokken door toch het formulier in te zenden, op de leeftijd van Oma. Wel was ze zo slim om haar eigen telefoonnummer op te geven en zo ging de telefoon, Marloes mocht auditie komen doen!

Nu draait zij haar hand niet om voor zang en dans, maar een heus optreden was wel even een ander verhaal, en op woensdagmiddag mocht ze naar een theater komen en daar een voor-auditie komen. Toen ze door de deuren liep, was daar een geroezemoes van jewelste, maar wel met een heel groot probleem; namelijk er was geen kind te bekennen!

Nee, dat was niet zo vreemd natuurlijk, immers had zij de geboortedatum van haar Oma opgegeven, en die is natuurlijk echt geen elf jaar! De belangrijke mensen achter de tafels die moesten selecteren, zagen de humor er wel van in. Lieten haar zelfs even optreden, met muziek op de achtergrond zong ze de sterren van de hemel, met alleen oudere mensen als publiek!

Toen de laatste noten klonken, barstte er een luid applaus los, men was enorm onder de indruk van wat ze daar gepresteerd had, maar zeiden de juryleden: het was hartstikke mooi, we hebben het opgenomen en nemen het mee naar Hilversum. Voor nu zijn de andere mensen aan de beurt en wie weet: over een paar jaar ben jíj misschien wel aan de beurt!

O ja Marloes, doe je de groeten aan je Oma? En Marloes huppelde naar huis. Blij dat ze, al mocht het niet, toch aan de microfoon had gestaan!

Schrijver: An Terlouw, 25 september 2017


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 128Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
27 september 2017
Email:
hmessielive.nl
Ja, Marloes is wel een kleine ondeugd.
Maar haar talent zal te zijner tijd toch herontdekt en verder ontplooid worden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)