Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Streaker's ongewenst

'Heb je die affaire met de zangeres Maan meegekregen?', vraagt Sietze aan zijn vriendin Femke.
Femke antwoordt: 'O, je bedoelt met die plotselinge streaker voor haar neus?'.
- Inderdaad, met die plotselinge piemel voor haar ogen!
- Ze is in snikken uitgebarsten schijnt.
- Nee, dat is zeker, want ze was hartstikke geschrokken door die zogenaamde, studentikoze ontgroeningsgrap. Ik zou me ook rot schrikken als er zomaar een wildvreemde vrouw in haar blootje pal voor mij zou gaan dansen! Die arme Maan is twintig, zoiets doe je toch niet, dan ben je toch volkomen gestoord!
- Ja, maar die DJ heeft zijn excuses aangeboden en zij heeft hem vergeven, lief hé, bijna het begin van een gepassioneerde relatie!
- Die zanger Tim Knol was echt woedend op Radio 538!
- Dat kan ik me best voorstellen.
- Ik geloof je voor geen millimeter. Oude boef!
- Ach, kom, zo erg is het nou ook weer niet, op de naaktstranden lopen honderden mannen met hun blote gevalletjes rond, een beetje nudist maalt daar niet om, maar ja, het blijft toch een nare, chockerende en traumatische ervaring voor Maan! Hoewel, een beetje moderne jongevrouw kan zoiets toch al snel handelen en schakelen, lijkt mij!
- Vergeet niet het verrassingseffect en de rare locatie hiervoor!
- Ze hebben haar bewust willen vernederen en laten schrikken, denk ik, een makkelijke, kwetsbare prooi voor die gemene saters met hun dirty minds! Nu mogen die trollen van Radio 538 best erotische verlangens voor Maan koesteren, maar wie is eigenlijks die vent, die in zijn nakie is komen opdraven? Één van die radio-medewerkers?
- Vermoedelijk wel ja.
- Is dit dan geen MeToo-kwestie? Het is op zijn minst seksuele intimidatie.
- Nee, dat ligt anders, hij heeft haar niet aangeraakt, wat een belangrijk criterium is. Bovendien was het ingepakt als lolbroekerij en een gezellig privé-feestje en dat scheelt ook al weer in de strafmaat.
- Jeetjemina, wat een stelletje eikels, zeg, ik krijg meteen zin om vandaag een CD van Maan te gaan kopen! Ik wil haar hoe dan ook wat gaan spekken om iets terug te doen, om de schande van dit soort geslachtsgenoten wat op te heffen!
- Misschien komt er wel een benefietconcert met o.a. Tim Knol?
- Ja zeg, dat is misschien niet eens zo'n gek idee! Met als titel zoiets als 'Maan against lunatics!'.
- En dan laten we Frank Dane nogmaals lekker sadistisch in het stof bijten!
- Nou nee, dat nou niet, Femke, die jongeman is publiekelijk al voldoende aan de schandpaal genageld, de focus moet volstrekt op Maan en haar genezingsproces liggen! We kunnen wel een aantal medewerkers van Stichting Korrelatie erbij halen! Of een bekwame psychiater, Anna Enquist bijvoorbeeld, die kan er dan mooi een therapeutisch gedicht over schrijven en voordragen!
- Je zit die Maan nog steeds ergens belachelijk te maken hé!
- Nee hoor, maar Fem, kom op, het is één uur en ik moet morgen weer vroeg op, we gaan naar bed, okay?...

Femke ligt in haar zijden pyama onder het wollen dekbed, terwijl ze bijna in slaap dommelt. Sietze poetst nog even zijn tanden met een electrische Oral-B, die hij op een gegeven moment in de wasbak legt, nog steeds in beweging. Hij trekt zijn pyama uit en hij sluipt naar de bedzijde van Femke, die haar nachtlamp heeft uitgedaan. Ineens doet hij haar nachtlamp aan en Femke schrikt zich het apezuur. Ze kijkt recht tegen de bungelende lans van Sietze aan. Ze gilt het uit van angst en afkeer. 'Dit flik je mij niet! Sietze, dit is echt een gore rotstreek!', krijst ze, terwijl ze hem begint te slaan. 'Het is maar een grapje, lieverd!', sputtert hij tegen. 'Je gaat maar op de logeerkamer slapen, ik wil je vannacht niet naast me hebben liggen!', schreeuwt ze woest.

De volgende ochtend kijkt Sietze nog even hoe de vlag erbij hangt, voordat hij naar zijn werk gaat. 'Het is uit tussen ons, Sietze, ik ben je zogenaamde humor meer dan zat en je begrijpt echt helemaal niets van vrouwen!', stelt Femke. 'Hoe kan ik het goedmaken?', vraagt hij. 'Door voor altijd uit mijn leven te verdwijnen!', zegt Femke. En zo eindigde een relatie van pakweg drie weken. Sietze heeft geen CD van Maan aangeschaft.

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 dec. 2017


Geplaatst in de categorie: psychologie

3,7 met 3 stemmen 62Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
5 dec. 2017
Flauwe grap van Sietze. Hij mag blij zijn dat ze er van schrik niet in gebeten heeft. Met haar scherpe tandjes. Had hij voor een paar hechtingen naar het ziekenhuis gekund. Duurt een paar weken voordat hij zich dan weer lekker aftrekken kan.

Leuke illustratie overigens. Zelf bedacht of een toevoeging van de redactie?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)