Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Soms is iets niet zo lekker

De algemene vraag, die je (of in dit geval ikzelf) hoort is: wat eten we vandaag? Nou moet ik zeggen, dat qua hoeveelheid we niet zoveel meer wegwerken en tevens beken ik ruiterlijk niet elke dag verse groenten op tafel te zetten. Niet alleen is het hartstikke duur, maar gewoon makkelijk zijn de potjes en blikjes en die staan er niet voor niks, toch?

Eega zegt dus vandaag: we hebben toch zo’n zak in de voorraadla staan? En ik zeg, jazeker dat klopt, omdat ik (bijna) alles eet en hij iets kieskeuriger is, zeg ik: wil je dat eten? Vlees en aardappels waren al klaar! Ja hoor dat is prima en zo pak ik die zak, maak hem open en doe de inhoud in een pannetje.

Het ruikt alsof ik de hele dag in de keuken heb gestaan, dat dan weer wel, maar als ik hem even laat roeren, komt er een kreet uit de keuken en hij zegt: is dat te eten denk je? Het lijkt verdacht veel op wat ik vanmorgen op de wc achterliet! Ik lig dubbel en zeg: stel je niet aan, dit wilde je zelf eten, dus niet zeuren!

Als alles klaar is en de borden opgeschept, denk ik: ik zal blij zijn als ik dat op heb, want het ruikt niet echt tof, maar ik ben een grote meid en eet (met lange tanden) m’n bordje bijna leeg! Zeg dan: wil jij nog een stukje vlees, want dat krijg ik niet meer weg!

Ik val aan op m’n schaaltje vla, kan eindelijk een soort van doorspoelen, als ik manlief hoor mompelen, het is wel errug scherp hè? Nou dat was inderdaad zo, maar ik zei niks. Ook bromt ie, dit hoef ik niet meer! Wel eet ook hij zijn bord leeg, dat is beter ook want tenslotte was het zijn keus!

Maar we hoeven hier de zakken van Hak niet meer te hebben...aan ons niet besteed!

Schrijver: An Terlouw, 18 januari 2018


Geplaatst in de categorie: voedsel

3.0 met 3 stemmen 172Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
25 januari 2018
Waarom moet ik toch altijd zo lachen om die ontwapenende en oprechte stukjes van jou?
Naam:
An Terlouw
Datum:
20 januari 2018
Lieve beste Ton, ik wil even reageren op je antwoord en wel om een paar redenen!
De 1e is dat we hier zeer weinig eten, qua hoeveelheid. Wanneer ik dan kijk naar 4 ons snijbonen bij de voordeligste grutter en die kost €1.69 en ik dan een blikje heb staan van €0.50 dan beken ik dat ik de snijbonen voor een ander laat liggen!
2) mijn cabrio loopt op elektra en wordt het liefst opgeladen wanneer we wisselstroom hebben, ofwel goedkope nachtstroom! En op het moment dat ik wortelsap in dat ding zou moeten doen om vooruit te komen, dan rijd ik er niet meer mee, want dat wordt dan te kostbaar! We eten selectief, maar krijgen voldoende binnen, geloof ik....
Lief dat je reageerde.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
20 januari 2018
Jullie (en ik) zijn nog uit de tijd van: je bordje leegeten, want de kindertjes in Biafra hebben honger. Toch zou ik je aanraden werkelijk je best te doen om gezonde, zuivere, verse, schone, natuurlijke, onvervuilde, ongemanipuleerde, ongeconserveerde brandstof te tanken. En in gebalanceerde mate. Je doet toch ook geen wortelensap in je scootmobiel? Nou dan! Altijd leuk om je te lezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)