Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bah!

Daar, waar ik nog dacht dat de eerste forse rekening die binnen zou komen, die van de zorgleverancier zou zijn moet ik terugkomen op die uitspraak want: afgaande op een ongelooflijk lawaai, samen met de hulp bleek dat het kabaal vanuit de badkamer kwam!

Een beetje huiverig opende ik de deur, in de veronderstelling dat de wasmachine ( dat was op dat moment het enige apparaat wat aan stond namelijk) me direct bij de deur openen zou aanvallen en me zou vermorzelen! Kanonnen wat een kabaal, het was alsof de storm van de dag ervoor, zich concentreerde in de badkamer!

Het ding stond nog op zijn plaats, te ratelen en dreunen dat het een lieve lust was, een mitrailleur was er niks bij! Snel druk ik op de uitknop en langzaam keerde de rust weer, niet alleen in de badkamer maar ook in huis. Wasmachine dood. Zo simpel is het dan, want als ik onze leverancier bel en zeg wat me net was overkomen, tevens meldt dat het apparaat acht jaar oud is, zegt de beste man, als hij ook hoort om welk merk het gaat: die is dood, lagers liggen door de machine, geen redden meer aan!

Repareren is net zo duur als een nieuwe en misschien wel duurder ook, maar bij een nieuwe heb je garantie en weet je, ik heb nog een leverancier van de oude garde, niet eentje die je appelen voor peren verkoopt, als het anders zou zijn dan kwam ik er niet meer, zo simpel is dat!

Dus nadat ik op de lokale omroep weer even telefonisch een column heb laten horen, die hier op deze site soms als verhaal, hartenkreet of column staan ( van mezelf natuurlijk) snel naar de winkel en daar de nieuwe machine even bekeken. Maandag wordt ze afgeleverd, ik zeg geen HIJ want een wasmachine is vrouwelijk, dat weten we allemaal!

Maar de eerste forse uitgave in het begin van het jaar is nu eens niet die van de Menzis, nee die is van de wasmachine. Geen leuk begin van het jaar in ieder geval. En kom nou niet aan met: er zijn ergere dingen, want dat weet ik ook wel!

Schrijver: An Terlouw, 20 januari 2018


Geplaatst in de categorie: geld

3.5 met 2 stemmen 88Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)