Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

L'amour fou in Blaricum

Melissa Brugman bewoont een riante villa in Blaricum en ze geeft yoga-lessen in een bijgebouw. Haar echtgenoot Karel Krijgsman is een goedboerende advocaat in Den Haag, die zijn vaak lange lunchtijd gebruikt voor een bezoek aan zijn maîtresse Ilonka Zijlstra, een 15 jaar jongere kunstenares, die het met meerdere mannen doet, maar daar zit Karel niet mee. Dit loopt al enkele jaren onopgemerkt gesmeerd, volgens Karel, maar Melissa ruikt al maanden onraad en ze is hem meerdere keren rond zijn lunchtijd gevolgd naar een flatje in de Schilderswijk. Toen hij weer eens aan zijn gerief was gekomen, heeft ze tien minuten na zijn vertrek bij Ilonka aangebeld. Ze heeft Ilonka strak in de ogen gekeken. 'Wie bent u en wat wilt u van mij?', vroeg Ilonka. 'Ik wil u vragen of u iets voor het Rode Kruis over heeft?', antwoordde Melissa en ze toonde een bus met een rood kruis erop. Ilonka deed een euro in de gleuf en ze sloot gehaast de deur. Melissa glimlachte triomfantelijk. Ze had Karel rondom haar geroken.

In haar yoga-groepje zit een zeer aantrekkelijke jongeman, Frank Stoker, die een geheime relatie met Melissa begint. 'Dat recht heb ik immers volop!', denkt zij terecht. Meestal blijft Frank als laatste wat rondhangen, totdat de kust volkomen veilig is voor een heftige vrijpartij. Frank is 20 jaar jonger, dus moet ze meestal extra lang nahijgen, uitzweten en uitrusten. 'God, man, wat ben jij een wilde tijger!', zegt ze vaak. 'En jij dan, wilde tijgerin van me!', zegt Frank dan meestal. Ze gelooft hem dan maar half. Ze steekt dan speels de tong naar hem uit. Tijdens het aankleden, trekt hij nog vaak opnieuw opgewonden haar satijnen slip naar beneden. Dan begint ze te giechelen en rent ze speels vluchtend door de yoga-zaal, terwijl haar beeldschone borsten op en neer en heen en weer bewegen. De viriele Frank rent dan alweer met een flinke mast achter haar aan. Net een komische scene uit van die oude, Tiroler softsexfilms. Maar laatst werd de humoristische opgewondenheid bruut afgebroken, omdat het duidelijk werd dat Karel in zijn Jaguar arriveerde. Het dichtslaan van zijn autodeur klonk als een strafschot. Voor beiden. Ze liet de yogazaal open, zodat Frank later ongezien kon wegkomen.

'Zullen we vandaag weer eens samen gaan lunchen?', vraagt Melissa tijdens het ontbijt, terwijl ze een eitje door midden kapt. Karel schrikt en hij antwoordt: 'Ik weet niet of dat wel zo'n goed idee is, schatje!'. 'Hoezo niet, liefje, dan ga ik daarna lekker shoppen!' 'Zoveel tijd heb ik echt niet!' 'Ach kom, het is vaak meer dan anderhalf uur!' 'Hoe weet jij dat nou?' 'Een gokje!' 'Gokjes brengen vaak weinig geluk!' 'Toch wil ik het graag!' 'Goed dan, maar niet elke dag hé!' 'Waarom niet, elke dag lijkt mij ook wel erg gezellig!' 'Ja, maar...' 'Mond dicht! Denk er eerst maar eens goed over na!'.

Rond twaalf uur wandelen Melissa en Karel over het Plein en duiken ze een café-restaurant in. Karel groet Jesse Klaver met zijn vrouwlief, die ook even voor quality time gaan. Ze nemen een tafeltje bij het raam. Ze eten heerlijke Kwekkeboom-kroketten op witbrood en ze drinken er een Duvel bij. 'Bij die sloerie krijg je vast niet van zulke lekkere kroketten!', zegt Melissa ineens. 'Welke sloerie? Waar heb je het over?', reageert Karel geschrokken. 'Nou, met wie je anders al maanden luncht!', zegt Melissa koeltjes. 'Met wie ik... zeg, wat insinueer jij nu eigenlijks?' 'Ik ben niet achterlijk of zo, mocht je dat soms denken!' 'Ik lunch altijd alleen en meestal hier, wat is dit voor onzin!' 'Ik ben je gevolgd, slimpie, ik heb haar in de ogen gekeken, ik weet dat jouw lunch met haar van puur seksuele aard is!' 'Godver, Melissa, wat vreselijk ordinair van je om dat te denken, ik weet wel op wie jij doelt, maar dat is Ilonka, voor wie ik om de zoveel tijd poseer!' 'Zeker naakt!' 'Nee, geheel gekleed, voor ons 25-jarig huwelijkscadeau!' 'Leugenaar! Dan zou ze ook één van mij moeten maken!' 'Nou je het zegt, misschien wel, maar dat kan alsnog!' 'Amahoela, smeerlap!' en ze smijt het halve glas Duvel in zijn gezicht. Ze rent de zaak uit. Karel kijkt naar Jesse. Die maakt een vertwijfeld gebaar met zijn handen.

Karel vertrouwt het allemaal niet en hij gaat zo snel hij kan naar Ilonka toe. Op haar deur staat een tekst geplakt: 'Deze lunchtijd is voorbij!'. Met een reservesleutel opent hij de deur en in de woonkamer vindt hij het ontzielde lichaam van Ilonka. Er steekt een mes in haar hartstreek, wat hij meteen herkent. Als een gek rijdt hij naar huis en ziet hij in de yogazaal licht branden. Hij pakt zijn revolver uit zijn dashboardvakje en hij snelt naar het yogagebouw. Door het raam ziet hij Melissa en Frank in een innige, erotische houding. Hij gooit de deur open en zonder na te denken schiet hij op het intens verstrengelde paar. Beiden overlijden meteen. Kapot van verdriet doet hij het licht uit en sluit hij de yogazaal. De sleutel werpt hij ver weg. Hij weet dat hij de pineut is. Er is geen advocaat, die hem hier van kan vrijpleiten. Verteerd door wroeging en verdriet braadt hij gek genoeg nog een flinke kogelbiefstuk, overgoten door jachtsaus, waar hij zijn tanden inzet. De muren komen alsmaar dichter op hem af. In zijn wijnkelder slaat hij dure flessen kapot om met een fles cognac naar boven te slenteren. Rond middernacht weergalmt er een schot in een daarna volkomen onbewoonde villa.

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 jan. 2018


Geplaatst in de categorie: misdaad

4,0 met 3 stemmen 47Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)