Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Verhuizen...grrrr

Een hobby? Zeer zeker niet en ik hoef alleen maar aan onze eigen verhuizing te denken om spontaan een verhuis-fobie te veroorzaken, want oh wat heb ik er een enorme hekel aan, temeer daar ook ik altijd zei: ik ga hier niet eerder uit dan in een kist! Maar ja, ik ben niet alleen, we zijn samen en net als de persoon voor wie ik dit schrijf: als je met zijn tweetjes bent is het net een ander verhaal!

Ook zij zouden namelijk nooit verhuizen, maar liepen tegen hetzelfde euvel aan als ik, ouder worden met wat gebreken, want er zou een traplift geplaatst moeten en dat is voor degene die hem moet gebruiken een prachtige uitvinding, maar als zo’n ding eenmaal geplaatst wordt, blijft er hartstikke weinig plaats over om gewoon de trap op te lopen. Zo ook in dit geval en na heel lang dubben, overleggen en nog meer piekeren werd de knoop doorgehakt, we gaan gelijkvloers wonen!

Nou is dat sneller gezegd dan gedaan, want waar vind je in vredesnaam in een grote stad een betaalbare woning? Nou antwoord is simpel, nergens dus! Maar verhuizen is één ding, de stad uit een heel ander geval en dus ‘nood breekt nou eenmaal wetten’ werd er een chalet gekocht.

Ideaal natuurlijk en ze lieten een prachtige mooie woning achter, hadden zoals het goede huurders betaamt, een prachtig huis dat door een nieuwe huurder zo betrokken had kunnen worden achtergelaten, ehhh dachten ze.
Want toen pas kwam er een hoge ome van de woningbouw en die jan jurk vond dus dat bijvoorbeeld de (net aangelegde) spiksplinternieuwe keuken met nota bene inbouwapparatuur eruit moest!

Ook moesten alle gestucte muren - juist - in de oude staat hersteld worden en als klap op de vuurpijl: de complete vloer, inclusief plavuizen en vloerverwarming, precies: eruit worden gesloopt! Het is te bizar voor woorden! Ze kregen de optie om dit te laten doen voor het leuke sommetje van € 1500, maar dat was teveel van het goeie...ehhh nee natuurlijk niet van het goeie, van het slechte! Want dat dit zomaar mag en kan is natuurlijk bij de wilde beesten af!

Mensen een eind in de AOW, die je op deze manier te grazen neemt, omdat het huis dat je achterlaat te mooi is om te verhuren, daar gaan nou toch je haren van overeind staan? Heeft men dan liever een uitgewoond pand, waar nooit iemand de moeite nam om een verfje te gebruiken, een behangetje te plakken, want oh ja, die zijn er ook hoor! Mensen die niet weten wat het betekent om een huis te huren en ook te tekenen voor onderhoud?

Nee, dit is echt bij de wilde beesten af en al klinkt het als een compliment: uw huis is te mooi om te verhuren? Wat had de man dan gewild? Een uitgewoonde woning? Nee mensen onnodig op kosten jagen, de kinderen moeten vrije dagen opnemen om aan meneer de opzichters wensen te kunnen voldoen, wat zeg ik: wensen, nee EISEN waren het!

Nederland op zijn aller-allersmalst! En opzichters? Die hebben geen verstand van zaken, zoveel is wel duidelijk!
Verhuizen....brrrrr

Schrijver: An Terlouw, 6 februari 2018


Geplaatst in de categorie: verhuizen

3.3 met 3 stemmen 423Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
7 februari 2018
Dank voor je reactie Gunter, het verhaal is 100% waar, niet te geloven maar echt waar! Het was van zowel ons- als dat van de mensen waar het nu omging, in meer dan prima staat en van het stel wat deze week dus de sleutel in leverde, daarin zat die prachtige keuken, met de schitterende tegels en vloerverwarming. Incl.de mooie muren, alles moest echt plat! Onvoorstelbaar, en als dit bij een koophuis voorkomt, dan onderhandel je nog, maar dit verhaal maakte me zo kwaad, dat het een verhaal verdiende! Je kunt dus stellen dat je geluk hebt gehad!
Naam:
Günter Schulz
Datum:
7 februari 2018
Email:
agschulzziggo.nl
Jouw verhaal met een aan ongeloof grenzende verbazing gelezen. Dat dit allemaal en nog wel 'legaal' door de beugel kan verbaast me.

Wij verhuisden anderhalf jaar geleden van een grote havenstad naar een plaatsje op Goeree-Overflakkee. Wij hebben netjes de huur opgezegd en vooraf meteen laten weten de woning in oude staat (bluf natuurlijk) en bezemschoon achter te laten. Zo zagen wij het o.a. niet zitten een enkele jaren ervoor geplaatste douchecabine (niet van de duurste uitvoering) te verwijderen.

We hebben blijkbaar geluk gehad, want de opzichter keurde alles goed en binnen vijf minuten waren de sleutels door hem in ontvangst genomen. Zo zou het normaal moeten gaan, maar misschien hebben we alleen maar veel geluk gehad.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)