Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

100 jaar.

Een eeuw oud is ze, of zeg ik: een eeuw jong? Mevr. Stolk, woont in Capelle en wordt op 12 februari 100 jaar! Wat een leeftijd, wat een dame en wat heeft ze ongekend veel meegemaakt! Ze is als enige over van de hele familie, heeft kinderen die al in de AOW zitten, kan meepraten over 100 jaar nieuws!

Ze woonde met haar man in de randstad, waar ze een winkel hadden, een aardig poosje terug maar als ik na ga denken, wat deze dame allemaal heeft zien veranderen, dan moet ik toch een paar vellen papier gebruiken!

Oké, de eerste wereldoorlog, die heeft ze misgelopen, maar alles wat erna kwam, daar kan ze over praten, oorlog twee, het bombarderen van Rotterdam, de opbouw erna, de watersnood, de crisis, van alles is ze op de hoogte! 100 jaar, menig mens mag zich prijzen om deze leeftijd en ook al mankeert ook zij het een en ander, ook al is ze geen 100% meer, haar hoofd doet het meer dan goed!

Zal ze niets met internet hebben, ze wordt maar wat graag voorgelezen! Op de hoogte gehouden van het nieuws, maar ook van andere dingen...gedichtjes, columns, mooie stukjes, etc. etc.

Het recentere nieuws ligt haar ook nog bij, het drama bij de Punt, de gijzeling in de trein, de ontvoering van Heineken, het 9/11 drama, het vliegtuig dat zich in een flat boorde in Amsterdam, kortom, ze weet veel, deze 100 jarige dame! En op haar verjaardag komt de burgervader haar feliciteren....ze is er een beetje nerveus voor, maar ik schreef haar: het wordt ook weer de 13e en dan is alles achter de rug en ben je 100 en een dag!

Zo gaat dat!

Lieve mevrouw Stolk, van harte gefeliciteerd met uw verjaardag en heel graag: nog een aantal jaren erbij!

Schrijver: An Terlouw, 11 februari 2018


Geplaatst in de categorie: verjaardag

4.0 met 4 stemmen 736Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)