Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Geniepig

Menig collega-schrijver beweerde en beweert in reacties of inzendingen geen enkele behoefte te hebben aan welke vorm van cijferwaardering dan ook. Ik moet u bekennen daar mijn twijfels over te hebben al wil ik best geloven dat er uitzonderingen bestaan. In mijn beleving schrijf je niet alleen voor de lol maar tevens met het doel, dat lezers kennis kunnen nemen van jouw pennenvruchten. Dat er ook enkelen zijn, onder wie mijn persoontje, die het prettig vinden om te zien of het ingezonden werk wordt gewaardeerd en met welk cijfer acht ik niet denkbeeldig.

Hoe dan ook: het gaat mij er niet om wéér open deuren in te trappen of oude koeien uit de sloot te halen, maar vroeger kenden we op onze sites al de zogenaamde ‘vierendelers’. We dachten aan een verbetering toen de redactie bepaalde, dat het cijfer zes als de laagste waardering zou worden ingevoerd. Uitstekend, want het is immers een voldoende en meerdere, in combinatie met een zeven en/of een acht, geven altijd nog een aardig en geloofwaardig gemiddelde weer. De vroegere vierendeler zou, doordat hem op die manier de wind uit de zeilen was genomen, zijn plaagstootjes wel staken.

Maar alles bleef, zij het minder in het oog lopend, hetzelfde. Een verworven tien plus een zes werd plots een acht i.p.v. vroeger een zeven. Het viel mij wel eens op maar ik schonk er meestal geen aandacht aan. Totdat ik deze week opeens een vreugdesprong maakte en een nieuwe impuls kreeg door twee ontvangen tienen plus vier zeer waardevolle reacties. Dat overkomt me maar zelden en ik koesterde deze uitslag. In het overzicht van Hartenkreten zag ik onder mijn naam een item van een door mij geachte schrijver, die met een gelijk aantal waarderingen hetzelfde geluk ten deel viel.

De volgende ochtend ontdekte ik tot mijn verbazing, dat mijn “Vacuüm” met drie stemmen was gedevalueerd naar een 8,63. De verbazing werd nog groter toen ik zag, dat dit ook bij genoemde schrijver was gebeurd. De combinatie van twee tienen, aangevuld met een zes, vormen voor mij een dusdanige discrepantie dat bij mij het vermoeden rijst, dat hier moedwillig wordt gemanipuleerd. Naar de reden kan men slechts gissen.

Het spook waart nog steeds rond en het lacht zich vermoedelijk ook nu weer een breuk met zeven schuifladen. Ik begrijp werkelijk niet waaruit de pret van de lukraak opererende ‘zessendeler’ bestaat. Deze keer heeft hij zelfs de luxe, dat er door mij aandacht aan het onvolwassen gedrag wordt besteed. Maar ja, zo ben ik dan ook wel weer, al levert het voor niemand iets op.

Schrijver: Günter Schulz, 27 maart 2018


Geplaatst in de categorie: overig

3.7 met 3 stemmen 2.638Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Dirk Vleugels
Datum:
28 maart 2018
Ik denk niet dat er een spook rondwaart. Het gaat er om dat sommige lezers een bepaald verhaal/column/hartekreet niet goed vinden. Het feit dat je een 10 krijgt van 1 of 2 lezers bewijst niks. Honderden anderen kunnen je bijdrage niet goed vinden maar ofwel geven zij geen cijfers of iemand geeft je een 6.

Blijf verder schrijven en laat je niet ontmoedigen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)