Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Speelgoed

Hoe lang zal het nog duren, voordat ook het speelgoed is verbannen uit de slaapkamertjes van de kinderen? Hoe lang zal het dan ook nog duren, voordat ze op de kleuterschool niet meer met blokken spelen!? Niet meer aan het knutselen zijn? Dat vraag ik me af, want daar waar de kinderen pak-weg 30 jaar geleden (en val me niet aan op een paar jaar meer of minder) nog speelden met van alles wat er in huis was, daar wordt nu ietwat laatdunkend op neergekeken.

Een paar voorbeelden zijn zo opgedreund of in dit geval, opgeschreven. Er wordt nog wel eens een puzzel gemaakt, er wordt eveneens nog wel eens iets getekend, maar een spel zoals bijvoorbeeld het alom bekende Monopoly-spel, dat oeverloos gespeeld werd, ging in zijn geheel onder het kleed, omdat het spel niet af was en men de volgende dag weer verder ging!

Zien we dat nog gebeuren? Nee toch? Net als buitenspelen en nou wordt dat bij ons wat lastig maar onze kinderen groeiden ook op terwijl we in een flat woonden, geen lift hadden en toch waren ze buiten! Een enkel kind daargelaten zijn er tegenwoordig elektronische kinderen, die zelfs al, zodra ze van school worden gehaald, achter in het zitje op de mobiel van vader of moeder zitten te spelen. Elektronisch!

Dat spel gaat thuis verder natuurlijk en je moet je dan niet afvragen hoe het komt dat mamma’s mobiel zo snel leeg is, want dat weten we allemaal, natuurlijk wel! Maar terugkomend op wat we vroeger een gezelschapsspel noemden, het komt nog zo zelden voor dat er met recht sprake is van samen spelen. Een heel goede is dat men dat mobiel en elektronisch heel goed begrepen heeft, want: de spelletjes kunnen gezamenlijk worden gespeeld!

En dus zitten kinderen tegenwoordig met een mobiel of ipad in de hand samen een spelletje te spelen, maar laat ik dat nou helemaal niet bedoelen! Snap je? Ligt vast aan de leeftijd!

Schrijver: An Terlouw, 3 april 2018


Geplaatst in de categorie: kinderen

4.0 met 1 stemmen 99Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)