Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zou het mogelijk zijn?

Dringend was ik toe aan wat kleding, kijk slipjes zijn zo gekocht maar voor de iets andere kledij ga ik dan nog het liefste gewoon naar de winkel. C&A heeft dan mijn voorkeur en zo togen we (manlief gaat graag mee op dit soort tripjes) naar het winkelcentrum iets verderop dan ons eigen winkelcentrum bijna aan het einde van de straat.

Vorige week kocht ik er een paar broeken, op dat moment nog niet wetend dat we in de week erna voor hoge kosten kwamen te staan, maar dat terzijde. Ik pas tegenwoordig niet meer in de winkel, want het gehannes in een kleine ruimte lukt me niet meer zonder hulp en dus reken ik af en neem de boel mee naar huis!

Binnen zeven dagen ruilen staat er op de bon, dus die plak ik op het whiteboard in de keuken, daar hangen alle belangrijke dingen die ik niet moet vergeten, inclusief de geschreven boodschapjes van de kleinkinderen, die weten dat ze, wanneer ze ons pand verlaten, daar op mogen schrijven, mits ze maar laten hangen wat er hangt, want anders raak ik dingen kwijt!

Zo kan het voorkomen, dat er een notitie hangt en een deel van de boodschap van het betreffende kind, aan de andere kant van de notitie doorgaat! Best grappig dus, je ziet dan op het bord staan: lieve Oma, ik: afspraak zkh hangt daar, hou van...kassabon van een winkel, je xxxxx, dat is grappig!

Maar terugkomend op de aanschaf van de broeken en blouses in dit geval, vind ik dat, wanneer ik ze thuis pas, ze niet lekker zitten. Dat kan en wat ook kan is terugbrengen! Dus breng ik een deel terug, gisteren om precies te zijn! Wanneer ik aan de beurt ben en de boel afgeef, is er nog best een administratieve rompslomp die de dame voor haar rekening neemt.

Wanneer alles klaar is vraagt ze: wilt U contant of terugbetaling op uw rekening? Met kogelronde ogen zeg ik: oh ik wist helemaal niet dat dit kon, dat is wel heel makkelijk, doe maar terug op mijn rekening, tenslotte kwam het daar ook vanaf! Dan mag U uw pasje pakken en dat doe ik.

In beeld verschijnt: teruggestort op uw rekening en daarna “akkoord” met het bedrag erbij. Hoppa klaar! Dat is nog eens makkelijk, als ik buiten de winkel kom en dat manlief vertel die gezellig zit te praten met een dame, het verhaal vertel van het pasje en hoe makkelijk het ging zegt hij: dat zou met ons ook mogelijk moeten zijn, je pasje bij een apparaat houden en er een aantal jaren bijtellen!
Algehele hilariteit natuurlijk want het zou inderdaad wat zijn. Een pasje voor een apparaat houden en een aantal jaren erbij tikken....zie je het voor je? Ik geef het meteen een naam ook: de Pasjes-leeftijdmachine!

Schrijver: An Terlouw, 22 april 2018


Geplaatst in de categorie: tijd

3.0 met 1 stemmen 59Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)