Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Gevaarlijk stuntje

Volgens mij waren de buitenlandse bezoekers die in de Beekse Bergen gezellig met z’n allen tussen de luipaarden dachten te gaan lopen, aardig de weg kwijt! Net zo als de persoon die vandaag de auto parkeerde, zijn alarmlichten aanzette en vervolgens een winkel inliep, zijn kind achterlatend in de auto! Daar waar menig persoon nu bij het laatste denkt: dat kan best, deze persoon parkeerde niet op een daarvoor bestemde plaats, maar aan de kant van de enorm drukke rijweg!

Mensen worden allengs lakser als het gaat om de nazaten, net als met dieren en het zal allemaal wel bij het NU horen, maar mijn haren gaan staan, wanneer ik die idioten in het Safaripark allemaal uit de auto zie stappen en niet er net naast te gaan staan, welnee, tientallen meters van de veilige auto af! De persoon in de auto erachter die de boel filmde zag het bloedstollende gebeuren voor zijn lens!

Gelukkig liep het goed af maar wat bezielt mensen om over de grens van het gevaar te gaan? Wat bezielt een mens om in deze tijd een kind in een auto te laten zitten? Wat denkt een mens, wanneer de hond mee mag op een uitstapje, even wordt uitgelaten en vervolgens wordt opgesloten in diezelfde auto?

Als je een dier aanschaft, hoor je daarvoor te zorgen, maar niet op deze manier. Sommige mensen schaffen een kat of hond aan en beseffen te laat dat het toch lastig wordt wanneer het beestje bijvoorbeeld de bank gebruikt om de nagels te scherpen en dat - als het om een hond gaat - het dier zijn poot soms optilt om zijn geur achter te laten of omdat het beessie bang is, want dat kan natuurlijk ook!

Het valt om de drommel niet mee om voor een dier te zorgen, maar bij veel mensen valt dat muntje pas, als ze een dier hebben aangeschaft, zo ook bij de buren van mijn vriendin! Status ophouden en de buurman schafte zich een hond aan, het dier laat wat vallen op de grond en wordt vervolgens hardhandig de tuin ingegooid.

Toen we dat hoorden, hebben we eerst die man een ongekend grote bek gegeven en vervolgens de mishandeling door te geven aan de betreffende instanties! Want als je niet in staat bent om dit gewoon af te doen met een doekje, als je niet in staat bent om een dier op een andere manier te corrigeren, dan ben je het niet waard een dier in je bezit te hebben!

Wat tevens geldt voor het kind in de auto, de politie bleef bij de auto staan! Maar ik maak me kwaad en heb meelij met dat kind en met die dieren! Want zo moet het niet!

Schrijver: An Terlouw, 11 mei 2018


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 4 stemmen 114Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
13 mei 2018
Je verhaal zou verplichte kost moeten zijn voor elk kind en elke volwassene. Helder, met de neus op de feiten van wat er komt kijken bij het nemen van verantwoordelijkheid. Een column voor op de nationale radio! Of het journaal.
Ach, was er maar een korreltje gezond verstand op de tv te vinden, dan kon je nog begrijpen waarom een heel volk het grootste deel van z'n tijd en aandacht erdoor laat opslorpen.
Hartstikke goed artikel, mevrouw Terlouw!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
12 mei 2018
Waarom doen wij überhaupt commercieel met loslopende cheetahs? Hoe bizar is dat? Wat mij betreft mag Beekse Bergen vandaag nog worden opgedoekt! Het is namelijk dierenmishandeling ten top en echt niet zo diervriendelijk als de directie van dat commerciële bedrijf stelt! Wilde dieren verdienen het om in het wild te verblijven en niet in een quasi-wild uitbuitingsgebied! (-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)