Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Leve het pensioen ( mits het komt)

Oh ja we weten allemaal, dat de leeftijd waarop wij, Nederlanders recht hebben, vermits je het hebt opgebouwd natuurlijk, later komt dan de respectabele leeftijd van 65 jaar! Zo heb ik het afgelopen jaar al genoeg geleerd, om zomaar aan de telefoon te kunnen zitten en mensen antwoorden te geven, op soms belachelijke zaken!

Wat is het geval? Dit jaar werd ik 66, een jaar meer dan de oorspronkelijke pensioengerechtigde leeftijd, maar dat dit zo was, daarvan was ik wel op de hoogte; wat ik bijvoorbeeld niet wist was dat dan ook de opgebouwde pensioenen in zouden gaan, want al bombarderen ze je met post, dit staat nergens vermeld!

Dus als je 66 wordt krijg je AOW en als je die krijgt, komt ook je pensioen erbij, altijd makkelijk om te weten! Maar ja, ik wist dit dus niet! Omdat ik voor meerdere bedrijven heb gewerkt, heb ik dus ook meerdere pensioenen opgebouwd, ook altijd leuk! Ehhh, tenminste als ze betalen dan! Want van één bedrijf kwam er dus niks, noppes, nada en zo pak ik net de telefoon maar om eens te checken of ze niet van mijn geld op de Malediven zitten, tenslotte kan alles in dit land!

Na een poosje wachten, het is blijkbaar druk, krijg ik een dame aan de lijn, die mijn gegevens opzoekt en zegt: ja maar mevrouw, U krijgt in 2019 voor het eerst pensioen!? Ik zeg hoe komt dat, hanteren jullie andere regels dan de wettelijke die vastgelegd zijn?

Daar weet ik niets van, zegt ze wat ik wel weet is wat hier staat en ik zeg luister: ik werd vorig jaar 65, dit jaar 66,krijg vanaf nu AOW en pensioen, waar blijft het van jullie? Tja, wij hebben andere regels zegt ze! En dan snap ik er geen bal meer van, immers roept iedereen dat alle bedrijven dezelfde normen hanteren!? Waarom dan niet bij dit pensioenfonds?

Ik deed mee, (dat werd in het begin gevraagd) met een enquête, of ik eventueel een ander dit fonds zou aanraden...ehhh wat denk je zelf? Precies nee dus!

Schrijver: An Terlouw, 22 mei 2018


Geplaatst in de categorie: geld

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 189Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)