Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Die eindeloze prikken!

Wanneer eega aan zijn voet wordt geopereerd, weten we eigenlijk wel dat: hij naar alle waarschijnlijkheid een poos niet mag lopen en dat klopt ook! Zes weken lang middels de rolstoel zich verplaatsen in huis, maar als leuke bijkomstigheid krijgt ie ook te horen dat: er elke avond een trombose injectie gegeven moet worden! Nou hoor ik mensen al denken dat: je dat makkelijk zelf kan, maar dat geldt niet voor mijn eega! Die moet daar niks van hebben! En zo regelen we in de eerste instantie de verpleging die braaf ‘s avonds komt om de prik te geven!

Op de tweede avond vraag ik: mag ik meekijken, dat mag en de derde avond geef ik hem zelf! Prima geregeld, alhoewel dat nog even onder begeleiding ging en de afspraak kwam dat de volgende avond er toch nog iemand zou komen! Het werd acht uur en later, er kwam niemand en om kwart voor negen zeg ik dan: dat ik de injectie zelf geef!

Vanaf dat moment ben ik dus de prikkengeefster, dat was ik vroeger ook wel, maar nu stonden er dusdanige bepalingen op de bijsluiter dat ik me bedacht en zei: dat ga ik niet doen, als het mis gaat ben ik de pineut en jij ook! Maar de afgelopen weken zijn qua prikken prima verlopen, gaat het natuurlijk wel eens fout, krijgt ie een blauwe plek, of het doet zeer! Tja, dat kan dat heb je niet voor het zeggen natuurlijk!

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat: eega nu al zegt: als dit ooit bij jou moet gebeuren, dat doe ik niet! Ik kan er niet tegen je pijn te moeten doen! Ach dat klinkt wel weer lief denk ik dan! We naderen het einde van de prikken actie, er staan er nog vijf te wachten om in zijn buik te worden geparkeerd, dan zijn ze op! Bedroefd is hij er zeer zeker niet om, maar ik beken eerlijk dat ik die sessies ga missen want oh, wat hebben we gelachen!

Jazeker gelachen, een voorbeeld? Ik vraag hem: waar wil je hem hebben en hij pakt een lap vel, ik kijk ernaar en zeg: dan zit ie precies tussen twee anderen in, antwoord eega: jammer dat ze er geen pen bij leveren, kunnen we tik tak tor gaan spelen! Dit werkt zo op mijn lachspieren dat de tranen over mijn wangen lopen, maar de naald zit er al in! Ook hij lacht en als hij lacht schudt zijn buik!

Of ik op wil schieten, maar ik zie niks van de tranen! Oh oh , een zes weken durende actie, tromboseprikken geven, maar volgende week is ie erdoor! Ga ik alvast bedenken waar we dan om kunnen lachen!

Schrijver: An Terlouw, 28 november 2018


Geplaatst in de categorie: humor

4.0 met 1 stemmen 176Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
29 november 2018
Email:
hmessielive.nl
An, zo zie je maar dat je op latere leeftijd steeds nog nieuwe dingen kan leren.
Wie weet, was jij ook een beste verpleegster geweest, als je eerder op die gedachte gekomen was.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)