Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wie moet je nou geloven?

De enorme schrik van Scheveningen en de wind, van vonken en pallets, van smeulende brandjes buiten het gebied, van mensen die zich bedekten, de schrik van de hele gemeente die bedolven ligt onder een smerige laag roet, wie moet je nou geloven?

Er is niemand die het gedaan heeft, iedereen heeft- en had de juiste papieren, niemand was op de hoogte van de hoogte van de stapel, niemand wist waar de wind vandaan kwam, niemand had iets met vergunningen, niemand!

Op tv, in de krant iedereen sprak erover, de schuld ligt bij de bouwers, die zouden midden in de nacht de stapel hebben verhoogd, wat tegen de afspraken inging, want dat zou niet gemogen hebben, maar een woordvoerder van de bouwers spreekt dit weer tegen, er had niemand ‘s nachts extra pallets geplaatst!

Nee joh, de wind stond verkeerd en die dingen zijn daar zelf op gaan liggen, die uitspraak heb ik nog niemand horen verkondigen, want dat kan ook in dit sproookjesverhaal nog he?
De politie wist nergens van, de wethouders evenmin, ja, het vreugdevuur werd voorbereid maar niemand hield rekening met de wind....jaja, de wind krijgt de schuld!

Maar ik vraag me toch af: ook al was die toren te hoog, zou het probleem niet zijn ontstaan als die stapel lager was geweest? Want: ruim te hoog maar toch een enorme stapel waar de wind evengoed vat op had gekregen, met misschien iets minder roet maar zeker niet minder problemen!

De burgemeester ligt nu onder vuur, dom zeg, want al het vuur is al geblust dus gaan we nu een vuurtje aanwakkeren en het heet onder haar voeten maken! Schiet dat even lekker op, het vuur aan haar schenen leggen, hebben we straks de brandweer weer nodig om de schoenen te blussen! Schiet niet op dit, wat ook niet opschiet is dat mensen naar elkaar wijzen om de schuld in andermans schoenen te schuiven.

Wat ook niet opschiet is dat: het oeverloze gezeik is nou begonnen, er komen kamervragen, dus het vuur verspreid zich ook door de wandelgangen van de regering, iedereen heeft een mening, iedereen een oplossing, de mooiste is de makkelijkste, geen vreugdevuren meer! De weg van de minste weerstand noemen ze dat, want zodra er iets fout gaat, zodra er iets mis gaat moet het meteen verboden worden maar let wel: dat gebeurd alleen maar bij leuke dingen, want zodra er hele andere zaken gebeuren waar de hele bevolking narigheid van ondervindt, dan worden er niet zulke drastische maatregelen ondernomen hoor!

De wind stond verkeerd, de stapel te hoog de lol enorm maar wat me het meest stoort is het afschuiven van de schuld, dat stuit me tegen de borst!

Schrijver: An Terlouw, 3 januari 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 62Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)