Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zon-maandag, maan-zondag!

Zondag rustdag, tja misschien bij andere mensen, maar ik heb nu het gevoel toe te zijn aan een vrije dag, een dag die gisteravond al begon, want ik moest om half elf even een was ophangen, omdat ik anders iets niet aan kon trekken wat toevallig in de was zat! Heb je dan te weinig? Nou nee, dat niet maar het ging om oedeemspullen en die moeten droog zijn voor je ze aantrekt!

Dat was bijna het geval vanmorgen, beetje klam wel, maar dat droogde gedurende de dag wel. Het ochtend ritueel verloopt bijna als anders, na een uurtje van de gebruikelijke acties van douchen en zo, gaat de stekker van de vriezer eruit, die moest echt dringend ontdooit worden en manlief helpt want dat zijn dingen die ik niet alleen kan.

Een half uurtje en dat klusje is gefixt’d dus dat is mooi, en we hebben wederom koffie, eten snel een boterham, in de tussentijd haal ik de was af en die ligt alweer in de kast! Dan gaan we samen de keuken in, ik maak de saus voor de spaghetti, hij maakt van een andere schaal ballen gehakt, de boel gaat de pan in en zo sta ik mijn best te doen twee pannen te bedienen, nou moet ik zeggen dat: gisteren toevallig bij een vriendin ter sprake kwam dat wij vrouwen, alles moeten bedenken en opruimen!

Dat heeft blijkbaar indruk gemaakt, want alles wat hij gebruikt wordt inderdaad opgeruimd! Dat is pure winst! Een appje van dochter, of we een bakkie komen doen, ik app terug dat wordt twee uur! Is goed, natuurlijk is dat goed...rond vier uur zijn we terug, ik heb het e.e.a.af te handelen in de mail, dan gaat de spaghetti op en maakt hij een andere pan extra klaar, waar ik niks mee heb, nl. champignons en uien, dat laatste gaat nog maar die paddestoelen, dat is niks voor mij, dat gaat dus apart!

Verschil moet er zijn, zo wil ik wel weer kaas op mijn bord, dat hoeft hij weer niet, en we schuiven aan tafel. Hebben voor een lieve meid een bakje klaargemaakt met hetzelfde als wij aten, omdat ze in haar gezin de enige is die spaghetti lust en het daarom nooit klaarmaakt, dus app ik: wil jij maandag soms spaghetti? Nou dat is niet tegen dovemansoren gezegd en zo staat er een bakje voor haar en nog voldoende over om twee extra bakjes in de vriezer te doen, die zijn voor dagen dat: je niet weet wat je eten moet!

Ideaal! Zeker als je net als ik afgelopen week, in het donker chili con carne uit de vriezer haalt. Tja het waren dezelfde bakjes, alleen kwam ik er de volgende dag achter dat er in de ene inderdaad chili zat, in de andere twee gebraden slavinken! Heel handig als je een grootverpakking haalt, nog slimmer is het om dan meteen die acht dingen te braden, zodat je ze later alleen maar uit de vriezer hoeft te halen en op hoeft te warmen, is ook nog eens extra slim, want je braadt slechts 1x en niet 4x. Maar ik had dus mis gegrepen en dat was niet handig.

Ach we hebben het gered! En nu staat de afwasmachine te brullen dat ze klaar is, ze moet nog leeg en de wasmachine staat aan, die moet nog op het rek, tussen de bedrijven door, beantwoord ik de mail, de apps en zit ik met een dik been omhoog!
Zondag rustdag, jazeker, ik denk dat ik de maandag maar bombardeer als rustdag, komt me veel beter uit ook!

Schrijver: An Terlouw, 25 februari 2019


Geplaatst in de categorie: werk

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 129Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)