Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De foute bankpas

Een dag als alle andere, een luie rustige dag waarop niks moet en bijna alles mag. Ehhh, wat eten we vanavond, vraagt hij? Zij zegt: ik heb geen flauw idee, verzin jij maar wat? Zullen we eens een keer patat halen, vraagt hij? Ik zeg, prima plan, een meer dan mooi idee want niet alleen hoef ik nu iets te verzinnen, ik hoef ook de keuken niet in. Hoe prettig is dat voor een keertje? En patat bakken thuis dat was geen optie want de pan is schoon en er was nog geen vet voor gehaald! Dus, manlief vertrekt om de vette hap te gaan scoren!

Het schijnt druk te zijn want het duurt even voor ik hem weer zie, met de tas met vet (lekker hoor) eten. Het mopperen begint al als de deur nog niet dichtzit! Die pokkenpas, die rotpas en meer van die grappige opmerkingen die er dus duidelijk op duiden dat er “iets niet goed is gegaan” en ik schiet in de lach! Tja, als er al eens iets mis gaat met elektronisch betalen dan komt dat uitsluitend bij hem voor. Hij haat het om te pinnen, heeft het liefst contant geld in zijn zak!

Dat het goed was, dat ie dat ook bij zich had, is duidelijk want de pas vertikte het! Deed niks, gaf een foutmelding en tja, dan is het handig als je geld bij je hebt, maar in dit geval begreep ik er niks van. Als we klaar zijn met eten vraag ik hem naar zijn pas, werp er een blik op en vraag: heb jij soms nog een pasje in je portemonnee? Ehhh, ja dus! Ik zeg, sufferd, als je een nieuwe pas krijgt, moet je de oude wel kapot maken en weggooien hoor.

De houdbaarheidsdatum is al even voorbij! Daar zat dus het probleem! Als we een dag later iets moeten betalen zeg ik: geef jouw pas even, om te controleren? Hij zegt: ik doe het niet hoor, doe jij het maar! Ik toets de code in en er verschijnt in beeld: akkoord. Een zucht klinkt achter me, tja soms zijn al die zaken niet leuk, zeker niet als het altijd bij dezelfde persoon mis gaat, alleen, het was nu toch echt zijn eigen schuld!

Schrijver: An Terlouw, 23 maart 2019


Geplaatst in de categorie: geld

4.0 met 2 stemmen 382Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)