Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Maandag wasdag? Welnee!

Zo is het maandag, het weekend weer voorbij waarin de oudste kleindochter kwam logeren, altijd heerlijk. Even terug naar toen! Even een kwebbelkous over de vloer die je van alle andere zaken af houdt, behalve dan van de gebruikelijke zaken zoals: de was doen! Die jongt hier op een ongekende en bijna ongehoorde manier. Mopperen erover is compleet zinloos want zo is die verhipte mand leeg, zo is de bodem ( en meer) weer bedekt! Zo werkt dat in elk huishouden natuurlijk dat weet ik ook wel!

Nu we qua energie nog meer op moeten letten wat we doen, is besloten in huize T om alle was voortaan te doen op de zogenaamde “ goedkope stroom” tijden! Scheelt een slok op een borrel, die we trouwens ook al niet gebruiken maar de uitdrukking is best leuk! De was “ op de klok” aanzetten, betekent dat: er een tijdsklok op de machine zit en je daardoor ook ‘s nachts de was kunt laten draaien, tussen 11 en 7 uur, want ook dan is er goedkope stroom!

Die tijden gebruik ik ook want: het bedrag van de energierekening waarvan ik maandelijks een overzicht qua gebruik van krijg, loog er niet om, maar liefst €25 per maand omhoog! Dat is erg veel, want we verbruiken normaal hier €49 per maand en dat is dus met een noodgang omhoog gegaan, helemaal niet grappig, maar het betekend wel dat de grote machines nu uitsluitend op de goedkope stroom aangaan, is beter voor m’n hart ook!

Dus het laatste beetje werd gisteren nog even weggewerkt en de wasmand laat zich gestaag en uitermate geduldig vullen, net als de machine trouwens maar zover zijn we nu nog niet! Het probleem is dat: als er een was bijzit met grote lappen, denk aan beddengoed, ik best een poos bezig ben met het ophangen ervan, normaal zou de hulp dat doen, maar deze verhoging van tarieven noopt me om mezelf te pijnigen!

Het zij zo, als het echt niet anders kan zal ik overstag moeten gaan, maar de simpele zaken zoals jaren terug het geval was, door ook overdag een paar uur goedkope stroom te krijgen, gaf me in elk geval nog de kans om: een was ‘s nachts te draaien en die in de wind te laten drogen! Dat zijn nu acties geworden die je gevoeglijk op je buik kunt schrijven, behalve in het weekend dan!

En zo zie je, alle lappen en andere waspartijen in het weekend buiten hangen, allemaal mensen die de was uitstellen tot het weekend, of dit nou mensen zijn die door de week werken, of dat ze ook dat verhipte overzicht gezien hebben, vermeld de historie niet, feit is wel dat er heel veel mensen, net als wij gepakt worden door de nieuwe energie aanslag en erg blij worden we daar niet van!

Maar ja, alles voor een beter milieu nietwaar! Als dat betekend dat we in het weekend alle automatische acties moeten uitvoeren, dan is dat zo en verbeter de wereld begin bij jezelf is hier wel aan de orde, maar waarom dit nou speciaal uit de beurs moet komen van de mensen die zich al amper wat kunnen veroorloven, snap ik dus echt niet! Wel heeft het een extra meevaller, het weekend duurt in huize T nu wel een dag langer, immers valt maandag- wasdag af!

Schrijver: An Terlouw, 25 maart 2019


Geplaatst in de categorie: economie

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 395Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)