Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het begrip ‘ rommelmarkt’

In onze stad werd vandaag een braderie-rommelmarkt gehouden! Kraampjes met nieuw en oud spul waren talrijk, te kust en te keur kon je boeken, snuisterijen, speelgoed en wat dies meer zij bekijken en eventueel voor een leuk prijsje in de wacht slepen! Tenminste dat is van de rommelmarkt de bedoeling, de braderie heeft natuurlijk nieuw spul dus daar betaal je iets meer voor, maar dat is logisch!

Op de rommelmarkt is van alles te koop en eega is op zoek naar een stukje gereedschap wat hij dringend nodig heeft! Stad en land afgestruind, zelfs bouwmarkten in geweest, maar niemand kon hem eraan helpen en na de diverse kringloopwinkels te zijn afgeweest, nu de beurt aan de rommelmarkt. Spullen die ze met Koningsdag over hielden, lagen in dozen uitgestald!

Bingo! Hij treft er een roestig niet helemaal in goede staat, eentje aan, houdt hem in zijn hand en vraagt de man achter de kraam: wat moet ie kosten! De man kijkt en zegt: €10! TIEN EURO? Voor een verroest, niet compleet exemplaar nou dat is geen rommelmarktprijs, dat is een prijs gewoon uit de lucht gevangen en bedenkend dat men dit wel kan vragen!

Volkomen absurd! Te krom voor woorden en gelukkig vindt hij dat zelf ook, dus antwoordt mijn man: daarvoor mag u hem houden, we rijden verder. Ik geef nog een hint: zullen we even naar die winkel gaan, waar je vaker slaagt? Goed plan en voor het geld en iets meer is hij geslaagd! Eindelijk, maar het is van de zotte dat men op een rommelmarkt prijzen durft te vragen voor verroeste incomplete attributen!

Ik zit alleen, eega is bezig met het nieuwe apparaat en weet je, het is leuk als mensen denken een fijne prijs te bepalen, maar in dit geval hoop ik oprecht dat de man blijft zitten met zijn verroeste incomplete attribuut!

Schrijver: An Terlouw, 18 mei. 2019


Geplaatst in de categorie: hobby

4,0 met 1 stemmen 82Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)